Neispravna voda Glogovac - Глоговац:  због нитрата и клостридије у школи неисправна вода
ИСТАКНУТО ТРАКА

Глоговац: због нитрата и клостридије у школи неисправна вода

pin - Глоговац:  због нитрата и клостридије у школи неисправна вода

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Због повећане концентрације нитрата и присуства бактерија вода у ОШ „Јанко Веселиновић“ у Глоговцу није исправна и не сме да се се користи.

-Редовном анализом узорка воде, пред почетак школске године, у Заводу за јавно здравље су пронашли да је вода физичко-хемијски и микро-биолошки неисправна. Повишени су нитрати, а регистровано је и присуство сулфидоредукујућих клостридија – рекла је директорка школе Снежана Мијатовић.

skola glogovac 300x225 - Глоговац:  због нитрата и клостридије у школи неисправна водаУ сарадњи са Штабом за ванредне ситуације решаваће се овај, као и проблем у матичној школи у Црној Бари, где су хидрофорске цеви пресушиле и у школи нема ни капи воде.

– Штаб за ванредне ситуације, који смо контактирали ће у  школи  поставити контејнер са водом, капацитета хиљаду литара што није коначно решење, јер је на овај начин немогуће одржавање личне хигијене ученика и хигијене објекта. Мора се заменити стара цев и бушити нова на већој дубини јер се претпоставља да воде нема зато што су се повукле подземне воде – рекли су у школи.

Sovljak kontejner 300x201 - Глоговац:  због нитрата и клостридије у школи неисправна вода

Мирољуб Станић, начелник Штаба за ванредне ситуације је потврдио да ће се у што краћем року решавати водоснобавдевање у матичној школи „Јанко Веселиновић“ у Црној Бари и издвојеном одељењу у Глоговцу.

-Контејнер за воду који је досад био у Совљаку је на дезинфекцији и биће премештен у школу у Црној Бари где ће се свакодневно, док се трајно не реши проблем, пунити водом са изворишта водовода у Богатићу – рекао је Станић.

– Због несташице воде сутра ћемо први дан школе  прилагодити новонасталој ситуацији – истакла је директорка Мијатовић.

Д.Г.

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Related Images: