Telefon naslovna - КУПИО МОБИЛНИ НА БУВЉАКУ И НАГРАБУСИО  - НЕ РИЗИКУЈТЕ ДА ПРОЂЕТЕ КАО ИВИЦА
ИСТАКНУТО ТРАКА

КУПИО МОБИЛНИ НА БУВЉАКУ И НАГРАБУСИО – НЕ РИЗИКУЈТЕ ДА ПРОЂЕТЕ КАО ИВИЦА

pin - КУПИО МОБИЛНИ НА БУВЉАКУ И НАГРАБУСИО  - НЕ РИЗИКУЈТЕ ДА ПРОЂЕТЕ КАО ИВИЦА

Многи посећују бувљаке да би штошта јефтиније пазарили. Ивица В. се опекао када је у децембру на бувљаку купио полован мобилни телефон и после непријатне полицијске процедуре дели пријатељски савет – заобиђите тезге са мобилним! Он је имао среће да му полицијски инспектори поверују да није лопов, уређај му је одузет, али узнемиреност након сазнања шта  све полиција сада зна о њему и његовој породици – не пролази.

Питао сам продавца да телефон није случајно краден. Наравно да ми је рекао да није, ја сам му поверовао и платио му 50 евра. Од активирања нове картице, како сам сазнао прекјуче када сам био у полицији, они су тражећи телефон пратили мој број. Уз то, као на длану, имали су податке о свим позивима, осталим мојим телефонима и бројевима пошто их имам више, о телефону моје супруге, све фотографије, поруке, буквално све – прича Ивица.

Полицијски инспектор га је позвао телефоном да дође у полицијску станицу „у вези неке крађе“, а Ивици на памет није пао телефон. Мислио је да нешто није у реду са аутомобиом који је мењао и који још није преведен.

Отишао сам у полицију и инспектор ме питао које телефоне имам. Побројао сам све које имамо у кући и које користимо жена, дете и ја. Тада сам сазнао да је овај што сам купио на бувљаку украден у јулу или августу прошле године и да полиција за њим од тада трага. Молио сам да ми верују да га нисам украо и да ми не пишу кривичну пријаву. Задржали су ми телефон у станици, а инспектор ми је рекао да сам којим случајем врдао, и да нисам одмах споменуо тај телефон, био бих сумњив  – наставља он.

Од инспектора је добио писану потврду да је предао телефон и усмено обећање да против њега неће писати кривичну пријаву због крађе.

Све га је подсетило на случај када је њему неколико година украден нов мобилни телефон, који је био у гарантном року. Полиција није ни покушала да га пронађе, уз образложење да је вредност мања од 100 евра.

Сада је у најмању руку збуњен јер ни телефон због којег је позван у полицију није вреднији, а  полиција је за њим трагала осам месеци!

Д. Грујић

Related Images: