Animalni otpad Bogatic 1000x642 - (ФОТО)БАХАТО: УГИНУЛУ СВИЊУ  БАЦИЛИ ПОРЕД КОНТЕЈНЕРА - "ПОЧЕЋЕМО ДА КАЖЊАВАМО", УПОЗОРИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО)БАХАТО: УГИНУЛУ СВИЊУ БАЦИЛИ ПОРЕД КОНТЕЈНЕРА – „ПОЧЕЋЕМО ДА КАЖЊАВАМО“, УПОЗОРИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ

Милан Дамњановић, председник Општине Богатић огласио се путем званичног профила на Фејсбуку поводом све чешћих случајева непоштовања прописног одлагања анималног отпада. Он је апеловао на грађане да отпад животињског порекла одлажу у контејнере који су постављени на пет локација на подручју општине и тако допринесу очувању животне средине. Локална самоуправа ће убудуће санкционисати власнике угинулих животиња који се бахато понашају, попут двојице које су снимиле сигурносне камере како на депонији „Нишно поље“ угинулу свињу бацају – поред контејнера!

Поштовани суграђани, пре четири месеца на територији општине Богатић, у укупно пет месних заједница, постављени су контејнери за сакупљање животињског отпада које се потом одвози у постројење за нешкодљиву прераду „Енерго Зелена“ у Инђији.

Увођење овог система управљања животињског отпада доноси многобројне бенефите – трошкови су далеко мањи, а највећа корист је у доприносу заштити животне средине.

Нажалост, уочено је да одређени број наших суграђана не поштује мере прописане за одлагање животињског отпада. Овим путем упућујемо апел свим грађанима општине Богатић да се придржавају прописа и истакнутих упозорења на наведеним локацијама, јер ћемо у супротном бити принуђени да почнемо са применом санкција.

Обезбеђени простори за постављене контејнере су покривени камерама и починиоци прекршаја су евидентирани и као такви се врло брзо и лако могу казнити. Да не би долазили у такве непријатне ситуације, још увек имамо времена и простора да променимо старе обрасце понашања и тако спречимо настанак еколошке катастрофе.

Још једном вас молимо да сви заједно учествујемо у чувању наше животне средине и да сопственим примером допринесемо подизању свести читаве наше заједнице – наводи се у саопштењу Милана Дамњановића, председника Општине Богатић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.