Kamioni - НОВИ КАМИОН СМЕЋАР У ЈКП "БОГАТИЋ" - ЗА ТРИ ГОДИНЕ БЕЗ ДЕПОНИЈА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

НОВИ КАМИОН СМЕЋАР У ЈКП „БОГАТИЋ“ – ЗА ТРИ ГОДИНЕ БЕЗ ДЕПОНИЈА

Нови камион смећар од данас је у возном парку ЈКП „Богатић“ и значајно ће допринети ефикаснијем управљању отпадом и остваривању циља да подручје општине Богатић у скорије време буде еколошка средина.

– Нови камион, трећи у возном парку ЈКП „Богатић“, стигао је у оквиру пројекта Министарства за заштиту животне средине, амбасаде Шведске и општине Богатић, који се реализује у оквиру програма ИПА 2017. Укупна вредност овог пројекта је око 200.000 евра, а учешће наше локалне самоуправе је 25.000 евра – рекао је Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић.

Kamioni1 840x630 - НОВИ КАМИОН СМЕЋАР У ЈКП "БОГАТИЋ" - ЗА ТРИ ГОДИНЕ БЕЗ ДЕПОНИЈА

У оквиру пројекта домаћинствима у Богатићу биће бесплатно подељено 2000 канти за одлагање папирног, металног  пластичног отпада који ће се новим камионом два пута недељно одвозити на регионалну депонију у Јарку.

– У овом тренутку на подручју општине Богатић седам насеља је обухваћено организованим прикупљањем отпада. Сада је капацитет проширен и верујем да ћемо до краја године организовано прикупљати и односи отпад из свих села. Управо данас о томе разговарамо са представницима месних заједница и ЈКП „Богатић“ – додао је Теодоровић.

Kante 840x630 - НОВИ КАМИОН СМЕЋАР У ЈКП "БОГАТИЋ" - ЗА ТРИ ГОДИНЕ БЕЗ ДЕПОНИЈА

Инвестицијама у набавку возила и опреме остварују се услови за затварање привремених и нелегалних депонија.

То би, према речима Теодоровића, могло да се оствари у наредне три године.

Д.Г.