Policija e1672320840543 - ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ШАБАЦ ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА У ПРОШЛОМ МЕСЕЦУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ШАБАЦ ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА У ПРОШЛОМ МЕСЕЦУ

pin - ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ШАБАЦ ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА У ПРОШЛОМ МЕСЕЦУ

На подручју Полицијске управе у Шапцу, у октобру текуће године остварено је стабилно стање јавне безбедности.

Рад полицијских службеника обележило је брзо и ефикасно расветљавање свих тежих кривичних дела. Укупан број кривичних дела на подручју ПУ у Шапцу је за око 30% мањи у односу на октобар 2022.године. Поднете су две кривичне пријаве за кривично дело Тешка телесна повреда, једна кривична пријава за кривично дело Лака телесна повреда, као и две кривичне пријаве за кривично дело Разбојништво у саизвршилаштву, шест кривичних пријава за кривично дело Крађа и седамнаест кривичних пријава за кривично дело Тешка крађа.

Припадници Полицијске управе у Шапцу у октобру 2022. године поднели су и тридесетосам кривичних пријава за наркотике, осам кривичних пријава за кривична дела из области привредног криминала и пет кривичних пријава из области еколошког криминала.

У области јавног реда и мира евидентирано је 46 прекршаја, што је за 28% мање у односу на исти период прошле године. У циљу усвајања знања и вештина деце о безбедном понашању у стварном и виртуелном окружењу, у ванредним ситиуацијама и безбедном учешћу у саобраћају, полицијски службеници спроводе пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“.

У области безбедности саобраћаја евидентирано је 96 саобраћајних незгода. У саобраћајним незгодама живот су изгубила три лица, што је за два лица мање у односу на октобар 2022.године, док је повреде задобило 60 особа. Унапређењем стања безбедности саобраћаја, предузимањем мера појачане контроле, откривен је 4031 прекршај у овој области. Најчешће евидентирани прекршаји су неприлагођена брзина, некоришћење сигурносног појаса и коришћење телефона у току вожње. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 223 возача.  Полиција је санкционисала  и 10 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу, на подручју наше територије у току месеца октобра пронашли су и превезли у прихватне центре 20 миграната према којима су предузели законом предвиђене мере и радње.

Управни и други унутрашњи послови извршавани су у оквиру прописаних рокова и на законит начин.

Полицијска управа извршава све задатке који су у нашој надлежности како би безбедност грађана била на највишем нивоу.

(Саопштење Полицијске управе Шабац)

Related Images: