Ubistvo Boris Naslovna - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО БОРИСА ДРАЖИЋА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО БОРИСА ДРАЖИЋА

pin - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО БОРИСА ДРАЖИЋА

Више јавно тужилаштво у Шапцу је окончало истрагу убиства доктора ветерине Бориса Дражића (44) из Богатића у јулу прошле године и подигло оптужницу против тројице младића због тешког убиства. За ово кривично дело је запрећена казна од 10 година затвора до доживотне робије.

Тужилаштво терети  Ђ.Л.(18)  и Д.Д. (20) из Богатића и С.Б. (22) из Прокупља да су као саизвршиоци при безобзирном насилничком понашању лишили живота Бориса Дражића.

– Окривљењима је продужен притвор, а оптужница је у фази потврђивања пред Вишим судом у Шапцу – навели су у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.

Подсетимо, др ветерине Борис Дражић, директор Ветеринаске станице у Богатићу, тешко је повређен у ноћи 22. јула прошле године, за време туче испред једног кафића у центру Богатића. Он није учествовао у тучи већ је прво добио снажан  ударац у главу, од којег се срушио, када је кренуо да помогне пријатељу кога су напали младићи. Док је без свести лежао на тротоару један од младића га је шутирао ногама по телу и глави. Несрећни човек је пао у кому из које се није пробудио и преминуо је три дана касније у Клиничком центру у Београду.

Тројица младића су ухапшена исте ноћи и од тада се налазе у притвору. Више јавно тужилаштво је покренуло опсежну истрагу против Б.С. и Л.Ђ. због сумње да су као саизвршиоци починили тешко убиство, док је Д.Д. првобитно био осумњичен за насилничко понашање и тужилаштво је касније против њега проширило истрагу због саизвшилаштва у тешком убиству са осталим осумњиченима. 

У истрази незапамћеног злочина испитан је велики број сведока, прибављен обдукциони налаз, спроведено психијатријско вештачење осумњичених и обављено судско-медицинско вештачење ради разјашњења механизма настанка повреда и узрочно-последичне везе повреда и смрти.

Убиство Бориса Дражића је узнемирило целу Мачву. Велики број људи палио је свеће на месту трагедије, а више од хиљаду је 28. јула младог ветеринара испратило на вечни починак. Општина Богатић је тада прогласила дводневну жалост.

Д. Г.

Related Images: