1 1210x642 - ХОРОР У ПРЊАВОРУ - ПСИ ЛУТАЛИЦЕ ПРЕКЛАЛИ ОВЦЕ И КОЗЕ (УЗНЕМИРИЈУЋИ САДРЖАЈ)
ИСТАКНУТО ТРАКА

ХОРОР У ПРЊАВОРУ – ПСИ ЛУТАЛИЦЕ ПРЕКЛАЛИ ОВЦЕ И КОЗЕ (УЗНЕМИРИЈУЋИ САДРЖАЈ)

pin - ХОРОР У ПРЊАВОРУ - ПСИ ЛУТАЛИЦЕ ПРЕКЛАЛИ ОВЦЕ И КОЗЕ (УЗНЕМИРИЈУЋИ САДРЖАЈ)

Чопор паса луталица направио је током ноћи крвави пир у обору на имању домаћина Раденка Стевића у Прњавору код Шапца. Преклали су четворо јагањаца и две козе, двоје јагањаца одвукли и изуједали и поцепали још четворо које ветеринар покушава да их спасе. Држећи се за главу од муке која га је снашла, сабрао је по тржишним ценама, око 1500 евра штете.

– Ово је прави масакр. Када сам ујутро отишао да обиђем стоку имао сам шта да видим. Тужна и жалосна слика. Срећа па сам пре двадесетак дана 8 оваца однео код колибе јер сам морао да их раздвојим од јагањаца који су већ порасли, иначе би остао без папка на имању – прича Раденко.

4 300x169 - ХОРОР У ПРЊАВОРУ - ПСИ ЛУТАЛИЦЕ ПРЕКЛАЛИ ОВЦЕ И КОЗЕ (УЗНЕМИРИЈУЋИ САДРЖАЈ)

Обор у којем је Раденко чувао стоку налази се око 50 метара далеко од куће, у ограђеном економском дворишту које „удара“ на сточну пијацу. Управо ту се окупља велики број паса луталица који су у последњих годину још четири пута направиле штету Раденку, а нису биле поштеђене ни његове комшије.

– Три пута су удавили по двоје-троје јагањаца, а прошли пут су преклали 9 сјагњених оваца пошто су прескочили.  Након тога сам поставио коцкасту арматуру и жицу високу два метра и био уверен да је стока сигурна – наставља Раденко и додаје да су пси по свему судећи били веома гладни па нису одустајали док  испод „бункера“ који је направио нису прокопали земљу и тако упали у обор.

Ветеринарски инспектор је направио записник о масакру на Раденковом имању, а он се нада да ће ипак успети  да наплати  одштету иако јагањци нису имали ушне маркице.

– Оставио сам их за славу и неколико да продам за Ђурђевдан, па су због тога остали необележни. Мислим да би требало решити проблем великог броја паса луталица у селу који су веома агресивни и опасни па ће када потамане сву стоку почети да нападају људе  – рекао је на крају Раденко.

Д. Грујић

Related Images: