Dani borovnice - "ДАНИ БОРОВНИЦЕ" ЗА ВИКЕНД У ПРЊАВОРУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

„ДАНИ БОРОВНИЦЕ“ ЗА ВИКЕНД У ПРЊАВОРУ

pin - "ДАНИ БОРОВНИЦЕ" ЗА ВИКЕНД У ПРЊАВОРУ

На листу манифестација које се организују на територији Шапца, ове године се уписују Дани боровнице у Прњавору. Последњу деценију на десетине хектара је засађена боровница у Мачви, а радом на плантажама породице обезбеђују добре услове за живот.

Удружење Артвизија и Тим радио, покрећу дводневно дружење са богатим програмом, које ће окупити власнике, бераче и остале грађане.

– Дани боровнице почињу у суботу 08. јуна, обиласком неколико плантажа и поделом плодова у пешачкој зони у Шапцу. Другог дана, 09. јуна на платоу испред Дома културе ћемо окупити излагаче из шабачког краја, домаћице и најмлађе мештане. Очекује нас изложба фотографија, које су настале на плантажама. Свој рад предстсавиће фотограф Нешке без грешке, а потом следи избор за најукуснији специјалитет од боровнице. Пријављују се домаћице и младе и старије, а поред колача и сокова, најављују да ће се такмичити и са слатким, џем и сладоледом од овог воћа – каже Сара Којић из удружење Артвизија.

Спонзори су припремили и награде за најбоље, а организатори верују да ће ово дружење из године у годину бити све масовније и да ће се већ следеће године наћи у календару манифестационог туризма Туристичке организације града Шапца.

М.М.

Related Images: