Najlepsi aranzman od ruza 1210x642 - КАНЦЕЛАРИЈА СА ХИЉАДУ РУЖА - НАЈЛЕПШИ АРАНЖМАН НА ФЕСТИВАЛУ У ЛИПОЛИСТУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

КАНЦЕЛАРИЈА СА ХИЉАДУ РУЖА – НАЈЛЕПШИ АРАНЖМАН НА ФЕСТИВАЛУ У ЛИПОЛИСТУ

pin - КАНЦЕЛАРИЈА СА ХИЉАДУ РУЖА - НАЈЛЕПШИ АРАНЖМАН НА ФЕСТИВАЛУ У ЛИПОЛИСТУ

На фестивалу „Руже Липолиста“ организованом 30. пут у славу руже по којој је ово мало место надомак  Шапца познато широм Европе где цветају  милиони ружа произведених на њивама овдашњих домаћина, за најлепши је проглашен аранжман са цветовима из расадника Милана Топаловића. Са одлуком фестивалског жирија сагласили су се и посетиоци манифестације који су се најдуже задржавали пред штандом овог расадника, дивили лепоти свежих ружа и опијали њиховим заносним мирисима.

– Убрали смо више од хиљаду ружа, пажљиво их бирајући по бојама цветова јер смо осмислили да аранжман буде у пастелним тоновима, а да поједини детаљи са цветовима јарких боја дају контраст. Тако смо у нашој канцеларији од ружа радни сто прекрили цветовима  нежних боја, а фиоку и столицу украсила је црвена ‘Чајевка’ – објашњава Драгана Селенић.

Najlepsi aranzman od ruza1 420x630 - КАНЦЕЛАРИЈА СА ХИЉАДУ РУЖА - НАЈЛЕПШИ АРАНЖМАН НА ФЕСТИВАЛУ У ЛИПОЛИСТУ

На радном столу прекривеном ружама су и обавезни канцеларијски реквизити за успешан посао – компјутер са тастатуром и мишем и, наравно, дигитрон, а у несвакидашњој мирисној канцеларији представљен је и део асортимана највећег расадника у Липолисту – сезонско цвеће, четинари, лишћари, украсно жбуње и медитеранско и егзотично воће.

– Од идеје до крајњег резултата уложили смо доста труда и доста трновитог рада. Имали смо потребан алат за уклањање трња, а радници из расадника су помагали у припреми ружа за аранжирање. За израду аранжмана који смо назвали Канцеларија на отвореном  колегиници Драгани и мени је било потребно седам сати рада у континуитету – рекла је Ана Топаловић.

Стрпљиво и педантно, мада је температура била скоро 40 степени, Ана и Драгана су слагала руже у цвећарском сунђеру тако да свака има своју „улогу“ и буде примећена.  Од хиљаду цветова тешко се може изабрати најлепши јер сваки плени својом особеном лепотом, а вештом комбинацијом боја Ана и Драгана су, по мишљењу посетилаца фестивала,  направиле не само најлепши аранжман већ цветно уметничко дело.

– Труд, рад и маштање су се исплатили – каже Ана под утиском велике посете штанду Расадника „Топаловић“ и  лепих речи којима су људи изразили дивљење њиховим ружама и оригиналном аранжману.

Иначе, у расаднику Топаловић  узгаја се више од 350 сорти ружа. Производња садница почиње калемљењем, наредне године цветају и крајем јесени се ископавају и пакују за продају. Руже од којих је направљен најлепши фестивалски аранжман цветаће у Липолисту само овог лета, а већ догодине у баштама, двориштима и парковима широм региона и Европе.

Д.Г.

Related Images: