ИСТАКНУТО ТРАКА

НАСТАВИО ТРАДИЦИЈУ И РАЗВИЈА ПОРОДИЧНИ БИЗНИС

Млади предузетник Саша Јевтић је наставио традицију деде Бранислава, стрица Миленка и оца Љубинка и на имању које је наследио развија дестилерију „Ђор-Лук“. Из поштовања према прецима и велику љубав, уз перманентно учење и усавршавање, Саша ја за кратко време превазишао претке који су у селу били познати по казанџијском занату и доброј капљици.

Прву ракију од џанарике је испекао на старом дедином казану који је претходно ремонтован, а мало касније је купио нов казан и уредио простор у свом домаћинству за производњу ракије.

Од 2022. године ракије из Сашине дестилерије оцењиване су и награђиване на бројним сајмовима и фестивалима са којих се враћао са златним медаљама. Последњи и највећи успех остварен је на 92. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду где је примио шампионски пехар за квалитет ракије од крушке „калуђерке“.

У асортиману је више врста ракије, а велика очекивања су од засада црвене ранке који ће наредне годите доносити род за прераду у дестилерији.

Развијајући производњу и сопствени бренд, Саша је покренуо и производњу украсне амбалаже, па ракије из његове дестилерије осим квалитетом привлаче пажњу и ексклузивном амбалажом.

Саша са поносом истиче да су у развијање предузетничког бизниса укључени и супруга Радица и синови Ђорђе и Лука. Верује да ће макар један од наследника остати на газдинству и посветити се дестилерији са истом љубављу коју је он уткао у наставак породичне традиције.

Д.Г.

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић – „СТАВОВИ ИЗНЕТИ У ПОДРЖАНОМ МЕДИЈСКОМ ПРОЈЕКТУ НУЖНО НЕ ИЗРАЖАВАЈУ СТАВОВЕ ОРГАНА КОЈИ ЈЕ ДОДЕЛИО СРЕДСТВА“

Related Images: