Gradnja - Za 200 "divljaka" doneta rešenja za rušenje
ИСТАКНУТО ТРАКА

Za 200 „divljaka“ doneta rešenja za rušenje

pin - Za 200 "divljaka" doneta rešenja za rušenje

Do danas je doneto oko 200 rešenja za rušenje nelegalno sagrađenih objekata u Bogatiću, potvrdio je za „Mačva Press“ Zoran Arsenović, građevinski inspektor u odeljanja za urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

– Komisije angažovane na popisu građevinskih objekata sagrađenih bez dozvole u prve tri zone u Bogatiću evidentirale su oko hiljadu takvih objekata, a prva rešenja koja su doneta odnose se na objekte iz prve zone Bogatića, odnosno na ulice Narodnog fronta, Sedmi avgust i Branka Đonlića. Dok komisije nastavljaju popis, paralelno se radi na donošenju rešenja o rušenju za zone u kojima je popis završen – kaže Arsenović.

Početak popisa „divljih“ građevina kasnio je mesec dana, pošto nisu na vreme objavljeni obrasci za evidentiranje. Umesto krajem novembra, kada je stupio na snagu Zakon o ozakonjenju, popis je počeo 11. januara. Uprkos tome i manjem broju angažovanih članova popisnih komisija, ovaj posao se obavlja po usvojenoj dinamici.

Prema usvojenom programu svakodnevno bi na teren trebalo da izađe 20, ali je dosad  dnevno angažovano između 10 i 15 popisivača.

D.G.

Related Images: