Sala Macva Press - Posle pet godina: fiskulturna sala biće završena u maju
ИСТАКНУТО СПОРТ

Posle pet godina: fiskulturna sala biće završena u maju

pin - Posle pet godina: fiskulturna sala biće završena u maju

iskopavanje temelja 300x180 - Posle pet godina: fiskulturna sala biće završena u majuRadnici preduzeća „Axis“ iz Kraljeva i „Alfaco“ iz Čačka počeli su finalne radove na objektu fiskulturne sale Mačvanske srednje škole. Oni bi trebalo da budu završeni krajem maja, a nova sala nakon pet godina od početka izgradnje predata učenicima na korišćenje.

Poslednja faza radova obuhvata montažu termo i elektroinstalacija (grejanje i rasveta) i unutrašnje stolarije, uređenje sanitarnog dela, unutrašnjih zidova i fasade. Kada ovi poslovi budu okončani preostaje još uređenje poda i tribina.

Za finansiranje završnih radova sredstva su izdvojena iz opštinskog budžeta. Ovi radovi koštaju 38,4 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost.

Inače, izgradnja fiskulturne sale je počela u proleće 2011. godine, kada je objekat ozidan. Sve do lane radovi nisu nastavljeni zbog čega su zidine objekta već nazivane novim „Skadrom“. U aprilu prošle godine sredstvima iz zajma Evropske investicione banke, preko Ministarstva privrede, i namenskim sredstvima iz opštinskog budžeta, radovi su nastavljeni. Urađene su električne instalacije i objekat zastakljen.

Posle skoro četiri decenije, sadašnja generacija učenika jedine srednje škole u Bogatiću dobiće vrhunske uslove za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja. Planirano je da ova sala bude i centar sportskih zbivanja u opštini Bogatić, kao i da svoja vrata otvori  za održavanje brojnih javnih manifestacija.

Foto: Iskopavanje temelja u aprilu 2011. godine (arhiva „Mačva Press“)

D.G.

Related Images: