Dom zdravlja - Roditelji prvaka besni zbog maltretiranja na sistematskom pregledu
ИСТАКНУТО ТРАКА

Roditelji prvaka besni zbog maltretiranja na sistematskom pregledu

pin - Roditelji prvaka besni zbog maltretiranja na sistematskom pregledu
Roditelji budućih prvaka negoduju zbog toga što posle sistematskog pregleda u Domu zdravlja u Bogatiću moraju decu da vode i kod specijalista u bolnicu u Šapcu.
Na svu sreću, dr Miroslav Mijajilović, načelnik pedijatrijske službe u Domu zdravlja danas je rešio da više ne daje upute, pošto je grupa roditelja danas trpela maltretiranje u Šapcu.

Da se sva deca iz opštine Bogatić koja najesen polaze u školu šalju na specijalistički pregled u Šabačku bolnicu dogovoreno je pre petnaestak dana na sastanku u Šapcu, na inicijativu Bolnice. Tu je trebalo da se obave pregledi kod oftalmologa, fizijatra i ORL. Dogovoreno je da se dnevno upućuje petoro dece, da se piše jedan uput za oftalmologa i da se deca nakon toga istog dana sprovedu kod još dva lekara. Čak je i dogovoreno da se pregled zakazuje za 11 sati. Ali, od dogovora – ništa već samo maltretiranje naših roditelja i dece!

– Završili smo pregled kod oftalmologa, a kada smo otišli na ORL rekli su nam da dete ne može da se pregleda jer nemamo poseban uput za njihovo odeljenje. Takođe su rekli da možemo da čekamo i zamolimo da nas prime nakon što pregledaju sve ostale pacijente sa uputom.  Iznenadili smo se, jer su nam u Domu zdravlja u Bogatiću rekli da je jedan uput (za oftalmologa) dovoljan i da je tako dogovreno. Gužva je bila toliko velika da se nije moglo prići vratima, i ko zna kad bismo stigli na red i da li bi se smilovali da dete pregledaju. Zato smo se vratili kući. Čula sam da su juče neka deca pregledana posle više sati čekanja i nakon što su roditelji da ih prime kad su već došli – priča nezadovoljna majka.

Roditelji mališana kojima su pregledi u Šapcu zakazani za naredne dane su takođe revoltirani.

– Izgubila sam jedan radni dan za pregled u Bogatiću, sad treba još jedan da izgubim da vodim dete u Šabac. Osim toga, odlazak košta i ne mogu da verujem da je neko pristao na sve ovo jer se i mi i deca maltretiramo bez potrebe – ogorčena je majka predškolca.

Ranijih godina sistematski pregled dece koja polaze u školu obavljao se u Domu zdravlja, a samo su deca kod kojih su uočene smetnje u razvoju upućivana kod specijaliste.

Zahvaljujući odluci dr Miroslava Mijajilovića tako će i ostati jer on više neće da piše upute za specijaliste u Šapcu.

D.Grujić

Related Images: