Sastanak komisije - Sednica Opštinske izborne komisije: Proglašene liste koalicije oko SNS i Jedinstvene Srbije
ИСТАКНУТО

Sednica Opštinske izborne komisije: Proglašene liste koalicije oko SNS i Jedinstvene Srbije

pin - Sednica Opštinske izborne komisije: Proglašene liste koalicije oko SNS i Jedinstvene Srbije

Opštinska izborna komisija je na današnjoj sednici proglasila dva liste za izbor odbornika u Skupštini opštine, koje su predate juče.

Prva na glasačkom listiću biće lista koalicije oko SNS pod nazivom „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, koja ima 1061 važeću overenu izjavu podrške birača.

Druga proglašena lista je „Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma, Dušan Tufegdžić, Da sva sela vide naša dela“, koju je potpisima podržalo 966 birača.

Komisija je donela i rešenja o ispunjenju uslova za određivanje opunomoćenih predstavnika proglašenih listi u prošireni sastav Opštinske izborne komicije i biračkih odbora.

Članovi komisije su jednoglasno prihvatili predlog predsednice Opštinske izborne komisije Marije Đurđević da se od predsednika Skupštine opštine traži da sazove sednicu Skupštine na kojoj bi se izabrao sekretar Izborne komisije.

Takođe, od Skupštine opštine se zahteva prečišćeni tekst rešenja o članovima i zamenicima članova Opštinske izborne komisije, s obzirom da su uočeni propusti u imenovanju članova ovog radnog tela.

Ova dva zahteva biće upućena predsedniku Skupštine opštine sa ciljem da se u što kraćem roku omogući Opštinska izborna komisija radi u punom kapacitetu i u potpunosti izvrši obimne poslove koji predstoje u izbornom postupku.

D.G.

Related Images: