Karate trening - СРЕТЕН ЈЕВТИЋ "ЗАРАЗИО" КАРАТЕОМ ДЕЦУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ
ИСТАКНУТО СПОРТ

СРЕТЕН ЈЕВТИЋ „ЗАРАЗИО“ КАРАТЕОМ ДЕЦУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ

pin - СРЕТЕН ЈЕВТИЋ "ЗАРАЗИО" КАРАТЕОМ ДЕЦУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ

Искусни каратиста и педагог Сретен Јевтић своје богато знање преноси деци у Салашу Црнобарском, која су марљивим радом, после неколико месеци почела да освајају одличја на карате првенствима и куп такмичењима

 

Сретен Јевтић је доајен каратеа у Мачви. Иза њега је 36 година каријере у овом спорту, од учлањења у Карате клуб „Мачва“ у Богатићу, где је стекао прва знања,  преко оснивања карате секције „Дрина“ у истоименом Спортском друштву у Бадовинцима (1985.), формирања Карате клуба „Бушидо“ 1990. године и школе Реални карате пре шест година.

Karate naslovna - СРЕТЕН ЈЕВТИЋ "ЗАРАЗИО" КАРАТЕОМ ДЕЦУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ
Са медаљама и признањима, Сретен Јевтић први с десна

Јевтићева спортска биографија је импозантна. Можда је довољно истаћи само податак да је 12 пута био првак Србије, два пута европски шампион, више пута „бронзани“ на светским куповима и најбољи такмичар државног првенства 2014. године.

Осим успеха које је постигао као такмичар, значајније од преко две стотине медаља, Јевтић својим највећим успехом сматра што је каратеом „заразио“ своју децу Милицу, Марка и Милана и на стотине малишана из свих мачванских села којима је пренео своје богато знање.

A тек када се помену признања -четворо Јетвића у својој колекцији, поред осталих, имају чак 43 титуле државног првака и по томе су јединствена спортска породица!

Jevtici - СРЕТЕН ЈЕВТИЋ "ЗАРАЗИО" КАРАТЕОМ ДЕЦУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ
Брат и сестра Милан и Милица Јевтић

Малишани из Салаша Црнобарског пре годину дана, захваљујући Јевтићу, добили прилику да своје слободно време обогате савладавајући технике древне вештине и да у кратком времену у овом спорту постигну запажене резултате.

– Први пут имам групу из Салаша Црнобарског. Сматрам да ова деца имају изузетан потенцијал и врло изражен спортски дух, тако да ми је огромно задовољство и изазов да тренирам са њима. Задивљен сам колико су ови малишани марљиви, талентовани и сложни – хвали Јевтић своје најмлађе ученике.

Најмлађи каратисти су осветлали образ свом учитељу на 34. отвореном првенству државе у Жабљу и Купу у Шиду. После само годину дана рада окитили су се медаљама. Такмичари из „Бушида“ су у Жабљу освојили укупно 19, а у Шиду 16 медаља у појединачном и екипном пласману. И такмичари из групе из Салаша Црнобарског освојили су своје прве медаље у каријери.

Најмлађа такмичарка Нина Носовић (седам година) већ је освојила две медаље.

nina - СРЕТЕН ЈЕВТИЋ "ЗАРАЗИО" КАРАТЕОМ ДЕЦУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ
Нина Носовић

– У Жабљу сам освојила златну, а у Шиду бронзану медаљу. Заинтересовала сам се за овај спорт јер сам желела да искусим нешто ново. Радујем се сваком тренингу и учешћу на такмичењима. Мислим да девојчице треба да тренирају карате јер могу да стекну вештине које ће им помоћи да се одбране ако некада буде потребно – каже мудра и борбена Нина.

На тренинге сви полазници групе из Салаша Црнобарског уредно долазе, а уз финансијску подршку родитеља и локалне самоуправе највише се радују путовању на такмичења.

М.Мијатовић

 

„Жетва“ медаља на државном првенству

 

Државно првенству у каратеу било је берићетно за такмичаре КК „Бушидо“. Њих дванаест вратило се кући са укупно 19 медаља: 15 златних и по две сребрне и бронзане.

Најбољи такмичари су из породице Јевтић са више од половине освојених одличја: Милан Јевтић освојио је четири златне медаље, 16. титулу државног првака и 110 медаљу у каријери. Милица Јевтић се окитила са три злата, колико је понео и отац Сретен, док је Марко освојио златну и бронзану.

Немања Ковачевић је освојио два злата, Нина Носовић једну златну медаљу, Драгана Јовановић злато и сребро, Кристина Лаушевић злато екипно, Борко Јовановић бронзу. Девојчице и дечаци су катама, у екипном пласману освојили су златне медаље.

Последњу медаљу за Бушидо освојио је Сретен Јевтић протеклог викенда на Отвореном првенству у катама у Модричи, где је заузео друго место у конкуренцији такмичара из 12 држава.

 

Related Images: