Besan pas Alo - ХОРОР У ГЛОГОВЦУ: ДВА КРВОЛОЧНА СТАФОРДА ЗАМАЛО ПРЕКЛАЛИ ДЕСЕТОГОДИШЊУ ТАМАРУ К.
ИСТАКНУТО ТРАКА

ХОРОР У ГЛОГОВЦУ: ДВА КРВОЛОЧНА СТАФОРДА ЗАМАЛО ПРЕКЛАЛИ ДЕСЕТОГОДИШЊУ ТАМАРУ К.

pin - ХОРОР У ГЛОГОВЦУ: ДВА КРВОЛОЧНА СТАФОРДА ЗАМАЛО ПРЕКЛАЛИ ДЕСЕТОГОДИШЊУ ТАМАРУ К.

Дестогодишњу Тамару К. из Глоговца замало нису преклала два стафорда, љубимци Астор и Леа, у моменту када их је, по повратку из школе, пустила из боксова да би се са њима поиграла.

– Сваког дана, чим дође из школе одлазила је право до боксова, пустила би их у двориште и играла се са њима. Овај пут, као да су полудели, скочили су на дете, оборили на земљу и гризли по телу. Свекрва Данка је притрчала, кантом ударала псе и одвукла им пажњу од Тамаре, која је остала да лежи на трави изгребана и изуједана свуда по телу, лицу и врату. Када смо на Тамарином врату приметили дубоку рану на врату престравили смо се и помислили да ће до Дома здравља у Богатићу искрварити – прича мајка Милка.

Најдужа рана на врату, где су пси дубоко зарили зубе била је три центиметра и замало је могла да буде кобна јер се налази само милиметар од аорте.

Породица не може да објасни зашто су пси са којима је Тамара доста времена проводила показали крволочност. Осим што се најчешће играла у дворишту са својим љубимцима, она је и бринула о њима, хранила их и чистила боксове.

Храбра Тамара је све време била преплашена, али свесна, осим што се на тренутак у путу до хитне службе Дома здравља у Богатићу онесвестила. Сада је добро и ван животне је опасности.

Бака Данка која је бранила унуку од разјарених животиња задобила је више дубоких рана по рукама и ногама.

Пси су смештени у прихватилиште Ветеринарске станице у Богатићу, где су под надзором ветеринара.

Oчекују се резултати анализе крви паса који су у претходном периоду уредно били вакцинисани, као и крви и брисева из рана повређене девојчице и њене баке.

Д.Грујић

Насловна фотографија: Alo.rs

Related Images: