Staford naslovna - ПСИ КОЈИ СУ ИЗУЈЕДАЛИ ТАМАРУ К. НИСУ ЗАРАЖЕНИ БЕСНИЛОМ - У ПОНЕДЕЉАК ЋЕ БИТИ УСПАВАНИ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ПСИ КОЈИ СУ ИЗУЈЕДАЛИ ТАМАРУ К. НИСУ ЗАРАЖЕНИ БЕСНИЛОМ – У ПОНЕДЕЉАК ЋЕ БИТИ УСПАВАНИ

pin - ПСИ КОЈИ СУ ИЗУЈЕДАЛИ ТАМАРУ К. НИСУ ЗАРАЖЕНИ БЕСНИЛОМ - У ПОНЕДЕЉАК ЋЕ БИТИ УСПАВАНИ

Стафорди Астор и Леа, који су пре десет дана замало заклали десетогодишњу Тамару К. из Глоговца на посматрању у прихватилишту Ветеринарске станице у Богатићу нису показали симптоме беснила – сазнаје „Мачва Пресс“. У понедељак, када истекне законски десетодневно трократно посматрање пси ће бити успавани!

– Трократни ветеринарски надзор као законом прописан поступак за утврђивање опасности од беснила је истекао за једног пса, а за другог који је касније ухваћен истиче у понедељак. Досадашње праћење оба пса, од којих је један вакцинисан а други није, потврдило је да нема симптома беснила. Они се уобичајено понашају, умиљати су, играју се, а у прихватилишту имају пуну негу и редовну храну – потврђено је нашем порталу у прихватилишту Ветеринарске станице у Богатићу.

Иако у овом случају нису били дужни да брину о псима, у прихватилишту су то учинили солидаришући се са настрадалом девојчицом. Процедура у оваквим ситуацијама налаже да ветеринар посматра псе код власника и у случају када утврди постојање симптома беснила даје налог за даља вирусолошка испитивања у релевантним установама о трошку државе.

Тамарина породица, међутим, више не жели у дворишту љубимце који су Тамару и њену баку изуједали.

Тамара и бака Данка су најтеже прошли, а сви укућани су  истраумирани и опороваљају се од хорорa  који је, за мало могао да има трагичан завршетак.

– Никад више ни један пас у нашем дворишту неће бити – категорична је мајка Милка.

„Мачва Пресс“ сазнаје да ће по истеку процедуре посматрања на беснило, која истиче у понедељак,  над оба пса бити извршена еутаназија. То ће, највероватније, бити одмах у понедељак.

Најважније је да је повређена девојчица сада смирена и стабилног психичког стања.  Из најопасније ране уз само вратну аорту скинути су конци и она зараста.

Подсетимо, прошле седмице пси су девојчицу оборили на земљу и изуједали након што их је пустила из бокса да би се са њима поиграла. Јаук и запомагање несрећне девојчице чула је бака Данка која је ударајући их кантом за воду одвукла од унуке. Том приликом су њу изуједали по рукама и ногама.

Тешко повређену девојчицу до Дома здравља у Богатићу одвезао је Горан Мијатовић који се послом затекао у комшилуку. Повреде су саниране у шабачкој болници, а храбра Тамара није сузу пустила ни док су јој зашивали дубоку рану на врату.

Дан када су Тамару напали њени љубимци породица ће славити као други рођендан. Разјарени пас је замало није преклао заривши оштре зубе дубоко у врат, само милиметар поред аорте!

Д. Грујић

Фото: Илустрација извор prodajapasa.com

Related Images: