Citaonica - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО

У Народној библиотеци „Јанко Веселиновић“ отворена читаоница

pin - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница

У Народној библиотеци „Јанко Веселиновић“ у Богатићу данас је отворена читаоница, у чије опремање је уложено  650.000 динара.

– Било је крајње време да добијемо читаоницу јер се за последње две године број чланова библиотеке и читалаца повећао три пута. Од када смо одлучили да ученици основних школа не плаћају чланарину, број чланова библиотеке је порастао на 1350 са око 400, колико је било пре две године – рекла је Катарина Лазаревић, директорка Народне библиотеке, напомињући да је 450.000 динара за реконструкцију и уређење простора читаонице издвојила локална самоуправа из буџета, а остатак установа из сопствених средстава.

Упркос свему, библиотека и даље нема довољно простора за књиге, с обзиром да располаже са око 30.000 наслова, те да се сваке године из обавезног откупа и сопствених средстава књижни фонд допуњава са више од 2.000 примерака.

Поред запослених, отварању читаонице присуствовали су читаоци, представници политичког и јавног живота.

Директорка Катарина Лазаревић је Ненаду Бесеровцу, председнику Општине Богатић, уручила захвалницу за подршку у отварању читаонице.

Citaonica 1 - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница Citaonica 2 - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница Citaonica 3 - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница Citaonica 4 - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница Citaonica 5 - У Народној библиотеци "Јанко Веселиновић" отворена читаоница

Д.Г.

Related Images: