Priznanja CK 1jpg - Crveni krst Bogatića uručio priznanja davaocima krvi - Dragorad Jovanović rekorder humanosti
ЖИВОТ ИСТАКНУТО

Crveni krst Bogatića uručio priznanja davaocima krvi – Dragorad Jovanović rekorder humanosti

pin - Crveni krst Bogatića uručio priznanja davaocima krvi - Dragorad Jovanović rekorder humanosti

Crveni krst Bogatića obeležio je Međunarodni dan dobrovoljnog davalaštva krvi svečanošću na kojoj su uručena priznanja humanim ljudima sa područja opštine Bogatić.

Priznanja su uručena davaocima za pet, deset, dvadeset, trideset pet, pedeset, sedamdeset pet i stotinu datih jedinica krvi.

Rekorder današnje svečanosti je Dragorad Jovanović iz Bogatića koji je u protekloj godini stoti put dao krv, Milovan Stajić iz Belotića i Milan Jokić iz Klenja su nagrađeni za 75. davanje, a Dragan Đonlić iz Bogatića i Dušan Vučković iz Bogatića za pedeseto učešće u akciji dobrovoljnog davalaštva.

Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatića istakao je da su od početka godine dobrovoljni davaoci sa područja opštine Bogatić u osam akcija dali 424 jedinice krvi.

– Zadovoljni smo i zbog činjenice što je od početka godine čak 76 ljudi prvi put dalo krv i što je među davaocima sve više pripadnica lepšeg pola. U planu do kraja godine imamo organizovanje još 14 akcija, a prva naredna je 21. juna u Sovljaku u kojoj će učestvovati davaoci iz ovog sela i Glogovca, a organizovaće se u Etno-parku – dodao je Pavić.

Dragorad Jovanovic 1024x1006 - Crveni krst Bogatića uručio priznanja davaocima krvi - Dragorad Jovanović rekorder humanosti
Dragorad Jovanović nagrađen za stoto davanje krvi (arhivska fotografija)

Related Images: