Kanalizacija naslovna - ОПЕТ О КАНАЛИЗАЦИЈИ: Почните да радите!
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

ОПЕТ О КАНАЛИЗАЦИЈИ: Почните да радите!

pin - ОПЕТ О КАНАЛИЗАЦИЈИ: Почните да радите!

ОПЕТ О КАНАЛИЗАЦИЈИ: Завршите је после двадесет година!

Почните да радите!

За завршетак канализационе мреже, започете у прошлом веку (1997. године) потребно је, према нашим сазнањима око 80 милиона динара. То и нису толико велике паре да би се могле обезбедити.

Нека представници нове власти заседну и одлуче да неће више тражити запошљавање својих партијских војника на неодређено време. Ето уштеде у буџету и једног дела пара у каси за канализацију.

Или, можда, укину измишљена функционерска радна места?

Могу и да се пречешљају планирани трошкови у буџету, па да се, тамо где може, „уштине“ нешто пара за довршетак историјске инвестиције?

Зашто се не би штампале општинске обвезнице? Ако општински функционери немају храбрости да се задуже за цео износ, онда нека обвезнице буду на 10-20 милиона. Толико би се могло продати упркос беди и немаштини.

Да ли је неко питао дијаспору да ли је заинтересована да се на било који начин укључи у овај важан посао?

Дајте и друге идеје!

Срамота је што ево двадесет година се као нешто ради, а још ништа није завршено.

Не недостаје само још 80 милиона. Толико би коштала хидромашинска постројења, а финале би било постројење за пречишћавање отпадних вода.

Можда без њега у први мах и може, а у европским фондовима, када комплетна мрежа буде завршена сигурно ће бити новца и за ово постројење.

Дакле, треба прионути на посао. Да се народ ослободи септичких јама, фекалија на сваком кораку, да се побољша квалитет пијаће воде и земљишта. Да живимо као нормалан свет.

Зато, чим „скоцкате“ нову власт, не губите време. Тражите паре и радите за народ који вас је изабрао!

Д. Грујић

 

 

 

 

Related Images: