VECE naslovna - Prva sednica Opštinskog veća - u budžetu u prošloj godini suficit 18,5 miliona dinara
ИСТАКНУТО

Prva sednica Opštinskog veća – u budžetu u prošloj godini suficit 18,5 miliona dinara

pin - Prva sednica Opštinskog veća - u budžetu u prošloj godini suficit 18,5 miliona dinara

Novoizabrani članovi Opštinskog veća danas su, na prvoj sednici, usvojili predlog odluke o završnom računu budžeta Opštine Bogatić za prošlu godinu.

Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić je istakao da su troškovi  usklađeni sa prihodima i da se domaćinski raspolagalo sredstvima budžeta, pa je ostvaren suficit u iznosu od 18,5 miliona dinara.

– Pozitivno je što su u porastu izvorni prihodi  i u narednom periodu se moramo truditi da oni u većem procentu učestvuju u ukupnim prihodima budžeta. Ipak, budžet je skroman, ni razvojni ni socijalni, pa ukoliko želimo da se razvijamo kao lokalna samouprava u narednom periodu moramo pripremiti kvalitetne projekte za konkurse iz evropskih fondova – rekao je Beserovac.

Rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Zlatko Lacković istakao je da najveći deo prihoda u budžetu, oko 61 posto, čine transferna sredstva republike i pozitivnim ocenio pomak u naplati izvornih prihoda – poreza na imovinu građana i pravnih lica.

– Mi smo u mogućnosti da utičemo na povećanje izvornih prihoda i tu su postignuti značajni rezultati izradom baze  obveznika poreza na imovinu koji sada plaća više od deset hiljada građana, a značajno je i učešće poreza na imovinu pravnih lica. Takođe, bili smo u prilici da utičemo na smanjenje troškova – istakao je Lacković.

 

Zamenik predsednika Opštine Bogatić Slavko Đurković smatra da treba raditi na stvaranju uslova za novo zapošljavanje i tako uvećati učešće poreza na zarade kao prihoda u budžetu.

Članovi Veća su, pored ostalih, usvojili i zaključke o davanju saglasnosti na izveštaj o poslovanju JKP „Bogatić“ i odluke o raspodeli dobiti ovog javnog preduzeća.

D.G.

VECE sednica - Prva sednica Opštinskog veća - u budžetu u prošloj godini suficit 18,5 miliona dinara
Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici

Related Images: