prekid naslovna - Седница прекинута после телефонског позива из Београда - наставак после консултација Дачића са Вучићем о саставу Владе
ИСТАКНУТО ТРАКА

Седница прекинута после телефонског позива из Београда – наставак после консултација Дачића са Вучићем о саставу Владе

pin - Седница прекинута после телефонског позива из Београда - наставак после консултација Дачића са Вучићем о саставу Владе

Наставак седнице после консултација Вучића и Дачића о новој Влади

 

Конститутивна седница Скупштине општине прекинута је после телефонског позива из врха СПС – незванично сазнаје „Мачва Пресс“.

Иза кулиса скупштинског заседања незванично се сазнаје да је разлог прекида притисак на Социјалисте и Напредњаке да у владајућој већини буду и 3 одборника  Палмине „Јединствене Србија“.

Дачић и Марковић у понедељак имају са Вучићем заказане консултације око састава Владе, па се прекид конститутивне седнице Скупштине општине Богатић доводи у везу и са очекивани исходом разговора са мандатаром Републичке владе.

Мада није званично потврђено , Социјалисти и Напредњаци у општини Богатић су се већ договорили о владајућој коалицији  (и председник СНС Александар Вучић је дао „благослов“), која је на данашњој седници требало да буде озваничена.

На првој конститутивној седници Скупштине општине усвојен је извештај о резултатима локалних избора за одборнике, верификовани мандати новоизабраних одборника и усвојен пословник о раду Скупштине.

Потом је без објашњења одређена получасовна пауза. Након 40 минута у скупштинску салу вратила су се свега четири одборника – 2 одборника „Позитивне Маче“, Катарина Мијатовић, одборница СНС и председавајући – најстарији одборник Синиша Пузић (НС).

Пузић је тада саопштио да се седница прекида и да ће бити настављена у уторак.

Д.Г.

Related Images: