Basta Centar uklonjena11 - Летњу башту "Центар" власници са тротоара изместили на "паркинг"
ИСТАКНУТО ТРАКА

Летњу башту „Центар“ власници са тротоара изместили на „паркинг“

pin - Летњу башту "Центар" власници са тротоара изместили на "паркинг"

Летњу башту кафеа „Центар“ јутрос су са тротоара уклонили њени власници, не чекајући принудно уклањање које је одлуком председника Општине поверено ЈКП „Богатић“.

Директорка компаније „Дама компани“, у оквиру које ради кафе „Центар“ је на тај начин извршила решење комуналног инспектора.

Због заузимања тротоара и постављања сунцобрана, столица и столова, комунални инспектор је прошлог месеца поднео прекршајну пријаву, а након што није извршено решење о уклањању летње баште донео  и закључак о извршењу, односно уклањању.

Не чекајући да радници ЈКП „Богатић“ дођу и уклоне инвентар летње баште, власници кафеа су га јутрос преместили на простор испред некадашње робне куће. За тај простор, који се у одлуци ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште“ третира као паркинг (иако нигде нема саобраћајног знака), предузеће „Дама компани“ је добило одобрење Надзорног одбора и решење директора „Дирекције“ и уплатило комуналну таксу за коришћење до краја септембра ове године. Одлуком и решењем кафеу „Центар“ су за летњу башту одобрена „три паркинг места“.

Прошле године, закључком Општинског већа, седам паркинг места су као јавна површина додељени на коришћење кафеу „Центар“ до 1. октобра 2015. за поствљање летње баште. Међутим, чим је постављен итисон полиција је интервенисала и наложила да се уклони.

Д. Грујић

Uklonjena basta Naslovna - Летњу башту "Центар" власници са тротоара изместили на "паркинг"

Related Images: