Dvoriste OS Mika Mitrovic Naslovna - Срамота: Школско двориште у корову - ово су "зелене  површине" у центру Богатића
ИСТАКНУТО ТРАКА

Срамота: Школско двориште у корову – ово су „зелене површине“ у центру Богатића

pin - Срамота: Школско двориште у корову - ово су "зелене  површине" у центру Богатића

На згради Основне школе «Мика Митровић» у Богатићу је замењен је кров. За ове радове издвојено је 1,3 милиона динара, а у сусрет 193. рођендану, наредне године, средствима Канцеларије за обнову и развој требало би да буду финансирани обимнији радови на уређењу фасаде и ентеријера.

Школско двориште, међутим, и даље је ругло. Од уређених зелених површина – ни трага.
Пре три месеца снимили смо блато и језера, а сада је школско двориште обрасло у израслу траву, која се на местима осушила. Ту је и даље и брдо земље, обрасло у високу травуљачу, ваљда да би најупечатљивије подсећало на немарност и неодговорност због неуспешно завршених радова који су почели пре читаву годину дана!

Само је, у односу на пре три месеца, уређен простор између стазе и школског полигона. Радници школе су расули шљунак па се, када падне кише, ту више не стварају вештачка језера.
Уређење школског дворишта је требало да буде завршено до почетка прошле школске године, а неуредно ће, по свему судећи, дочекати и овај 1. септембар.
Као што смо писали, конзорцијум предузећа «Рефлекс» из Мајура и «Савремена градња – Думача II», по уговору потписаном 14. јула 2015. са ЈП «Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу» требало је до 1. септембра (прошле године) да заврши радове вредне 5.587.837,68 динара. Осим што су каснили са радовима, нису завршили све што је требало, па им је због тога исплаћено око 800.000 динара мање од уговореног.
И на томе се завршило. Трава расте, стиже јесен, долазе кише, биће  блата, али – то никоме није проблем.

Никоме, од почетка године до сада, не паде на памет да онај део новца који је  стицајем несрећних околности остало у каси Дирекције за грађевинско земљиште, уложи у довршетак започетог посла.

Ђаци би се, на почетку нове школске године изненадили лепим и уређеним двориштем.

Или се нимало неће изненадити што је све исто као када су се у јуну распустили. Паметнице. Видели су, досад, безброј пута како одрасли нешто започну, а не доврше, те да то што ни после годину дана немају уређено школско двориште и није новост.
Д.Г.

Related Images: