Dom unutra naslovna - ДОМ ЗДРАВЉА ТРАЖИ ПАРЕ ЗА СРЕТЕНОВИЋЕ, А ВЕЋ ВРАЋА 30.000 ЕВРА ФОНДУ ЗДРАВСТВА!
ИСТАКНУТО ТРАКА

ДОМ ЗДРАВЉА ТРАЖИ ПАРЕ ЗА СРЕТЕНОВИЋЕ, А ВЕЋ ВРАЋА 30.000 ЕВРА ФОНДУ ЗДРАВСТВА!

pin - ДОМ ЗДРАВЉА ТРАЖИ ПАРЕ ЗА СРЕТЕНОВИЋЕ, А ВЕЋ ВРАЋА 30.000 ЕВРА ФОНДУ ЗДРАВСТВА!

Уз 40.000 евра колико треба да исплати стоматолозима Сретеновићима због незаконитог раскидања уговора о специјализацији и отаказа стоматолзима Сретеновићима (по пресуди Апелационог суда у Новом Саду), Дом здравља у Богатићу већ отплаћује дуг од 30.000 евра Фонду здравственог осигурања, такође из времена бивше директорке Светлане Кнежевић!

Три радника са стоматологије који су још у то време (2012. године) били дугогодишњи радници Дома здравља, пребачени су из стоматолошке службе на „примарни ниво“ на послове у Дому здравља, али то није пријављено Фонду здравственог осигурања. Уместо њих примљена су три нова радника на стоматологију, без сагласности Фонда. Свих шесторо радника су примали плате од средстава које је Дому здравља пребацивао Фонд здравства. У то време није било битно што нису имали уговоре пошто је Фонд новац из републичке касе Дому здравља пребациван  „у маси“.

Међутим, када је прошле године почела исплата зарада тако што Фонд пребацује средства за плату сваког радника појединачно, откривено је да су непуне четири године шест радника примали плату на терет Фонда, а да на то нису имали право.

Зато сада Дом здравља у месечним ануитетима враћа Фонду здравства 3,5 милиона динара из сопствених средстава које добија из општинског буџета.

Главобоља директора Дома здравља Горана Макунчевића, због рачуна из прошлости који стижу на плаћање, постаје хронична. Уколико Министарство не промени став, Дом здравља ће морати да исплати и отпремнине двема медицинским сестрама које су отишле у превремену пензију.

Да ли ће, као и 30.000 евра штете бившем директору Центра за социјални рад, потом 10.000 евра претученом бившем ученику Мачванске средње школе и 30.000 евра дуга Фонду здравства, из општинске касе бити исплаћено и 40.000 евра Сретеновићима и две отпремнине бившим медицинским сестрама?

Ко сабере ове цифре, можда добије напад главобоље, још и ако помисли за шта је паметније могло да се потроши 110.000 евра!

Д.Грујић

Related Images: