Dom zdravlja septembar 2016 - Нове тужбе: Четири медицинске сестре судски траже исплату отпремнина!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Нове тужбе: Четири медицинске сестре судски траже исплату отпремнина!

pin - Нове тужбе: Четири медицинске сестре судски траже исплату отпремнина!

Четири медицинске сестре које су 30. јуна напустиле Дом здравља у Богатићу судски траже исплату отпремнина.

Пошто до 30. јула нису добиле новац, оне су тужиле  Дом здравља у Богатићу и Министарство здравља.

Две медицинске сестре су отишле у превремену пензију, а две су споразумно раскинуле радни однос.

И док је десет радника, који су у фебруару напустили посао, истина са закашњењем, добило отпремнине без обзира под каквим условима су напустили радна места, сада је проблем исплата отпремнина за две сестре које су одлучиле да се пензионишу.

У Дому здравља истичу како су им у Министарству рекли да медицински радници  не могу да се превремено пензионишу и да нема новца за исплату отпремнина. Међутим, када је у јуну ове године захтевано да још седам радника напусти посао, исплата отпремнина без обзира на начин одласка из Дома здравља – није била спорна.

Није разумљиво зашто Фонд здравства још није пребацио новац за отпремнине бар сестрама које су оставиле беле мантиле и пријавиле се на евиденцију незапослених, пошто по тумачењу Министарства, које је предочено руководству Дома здравља у Богатићу, за тај начин смањења броја запослених у републичком буџету има пара.

У контаткима са Министарством здравља и Фондом здравственог осигурања Дом здравља тражи решење за исплату новца пре него што тужбе стигну до суднице.

Д. Грујић

 

 

Related Images: