Banovo Polje centar Naslovna - Џабе сте кречили - амбуланта у Бановом Пољу ради само уторком!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Џабе сте кречили – амбуланта у Бановом Пољу ради само уторком!

pin - Џабе сте кречили - амбуланта у Бановом Пољу ради само уторком!

[bws_googleplusone]

Иако је здравствена амбуланта у Бановом Пољу недавно окречена и уређена, осим уторком она је – закључана. У 21. веку, село не само да нема сталног лекара, већ и за инјекцију, осим уторком, мора да се иде у суседну Црну Бару или Богатић.

До недавно је свих пет радних дана у амбуланти дежурала медицинска сестра, а лекар из Црне Баре долазио једном недељно.

Лекар и даље долази уторком, али медицинска сестра више није на услузи мештанима током целе недеље.

Мештани Бановог Поља су љути што амбуланта не ради као раније.

– Минимални услови за живот у селу подразумевају да раде школа и амбуланта. Док је раније у амбуланти свакодневно радила медицинска сестра мештани су могли да без одласка у Богатић добију скоро све услуге – да приме инјекцију, да се инхалирају, превију ране, сестра је одлазила и кућама у патронажу. Одједном су мештани, а да нам нико није саопштио разлог, остали и без ових основних услуга свакодневно јер сестра долази са доктором само уторком – каже Раденко Станчетић, председник привременог органа месне заједнице.

Руководство села ће тражити објашњење од Дома здравља. Укидање минималних услуга здравствене неге, без обзира на разлоге којима се руководио Дом здравља, по мишљењу Станчетића, је потврда небриге о мештанима малих села.

Он подсећа да својевремено нису наишли на разумевање локалне самоуправе када је у селу требало да се створе услови за рад народне апотеке.

Д.Г.

Related Images: