Kasni popis - Истиче рок - нелегално изграђене објекте нема ко да пописује
ИСТАКНУТО ТРАКА

Истиче рок – нелегално изграђене објекте нема ко да пописује

pin - Истиче рок - нелегално изграђене објекте нема ко да пописује

[bws_googleplusone]

Преостали непописани нелегално саграђени објекти у Бадовинцима неће бити евидентирани у законском року (27. новембар) јер нема довољно пописивача

За пет дана, 27. новембра истиче рок за попис нелегално саграђених објеката. У општини Богатић попис је досад завршен у свим селима и у Богатићу, осим у Бадовинцима, где по грубим проценама има око 3000 објеката саграђених без дозволе.

ОВО ИМА САМО У СРБИЈИ – ПОНИШТЕНО 9000 РЕШЕЊА

„Мачва Пресс“ сазнаје да је попис преосталих „дивљака“ у Бадовинцима могао да буде завршен у законском року, да је било довољно пописивача.  Иако је током године у општинској управи на привременим и повременим пословима ангажован велики број радника, поједине нико није могао да натера да преузму пописне листе и иду на терен. Како смо раније објавили, пред изборе поједини пописивачи су радили „на реч“ и на крају су остали неисплаћени. Очекујући да поново буду позвани, нису тражили исплату зарађених дневница.

ОЗАКОЊЕЊЕ СПОРИЈЕ ОД ПУЖА

Иако ће законски рок  бити „пробијен“,  локална самоуправа неће трпети никакве последице јер казнене одредбе за кашњење нису предвиђен Законом о озакоњењу.

За разлику од појединих локалних самоуправа у Србији, у општини Богатић је попис као први корак у поступку озакоњења ипак при самом крају. Чак је за 9000 објеката, који су пописани до јуна, грађевински инспектор издао решења о рушењу. Сва та решења су, како смо објавили, укинута јер су донета без постојења сателитског снимка, са чијом израдом је Министарство грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја  каснило скоро девет месеци.

Досад је у општини Богатић озакоњено свега 60 објеката који су раније саграђени без дозволе.

Д.Г.

Related Images: