Sajam turizma 2017 1 - Туристичка понуда Богатића од четвртка на Сајму туризма у Београду
ИСТАКНУТО ТРАКА

Туристичка понуда Богатића од четвртка на Сајму туризма у Београду

pin - Туристичка понуда Богатића од четвртка на Сајму туризма у Београду

[bws_googleplusone]

Туристичка организација општине Богатић представиће се на 39. Међународном сајму туризма у Београду, од 23. до 26. фебруара у хали IV Београдског сајма.

– Акценат овогодишњег сајамског представљања је на организацији 49. туристичке манифестације „Хајдучко вече“, у августу ове године. Као туристичке дестинације промовисаћемо Етно-парк у Совљаку, манастир Илиње у Очагама и Термалну ривијеру, али и представити понуду смештајних капацитета у домаћој радиности. Наша презентација ће спојити традицију и културу Мачве и савремене трендове у развоју туризма и туристичкој понуди – рекао је Владан Попадић, директор Туристичке организације.

Пољопривредно газдинство „Гачића магаза“ које је на Сајму етно хране и пића 2014. награђено за најбоље купиново вино, представиће на сајамској приредби  више од 60 својих производа, 0д квалитетних домаћих ракија, ликера, сокова, сирупа, слатког, до комплетног асортимана зимнице.

sajam turizam - Туристичка понуда Богатића од четвртка на Сајму туризма у Београду
Туристичка организација Богатића на једној од ранијих сајамских приредби

Награђен пре четири године признањем „Робна марка Србије“ на Сајму етно хране и пића, козји сир са пламентим плеснима и чубром у храстовој кори из газдинства Момичила Будимировића из Глушаца биће у гастрономској понуди и на предстојећој туристичкој приредби.

На штанду Туристичке организације представиће се и млади кувари из Мачванске средње школе.

– Искористићемо прилику да на овогодишњем сајму најавимо нову манифестацију која ће се организовати почетком марта. Реч је о регионалном такмичењу у припремању хране, које ће у нашој организацији и под покровитељством  Сталне радне групе за регионални рурални развој у југоисточној Европи (SWG), први пут у Богатићу окупити средњошколце гастрономских смерова из Хрватске, Федерације Босне и Херцеговине и Србије – истиче Владан Попадић, директор Туристичке организације Богатића.

Д.Г.

Фотографије: Архива Туристичке организације 

Related Images: