Klim klem Naslovna 1 - ПРЕМИЈЕРА "КЛИМ КЛЕМ" - МИША ПЕРИЋ БРИЉИРАО, ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА (ФОТО ГАЛЕРИЈА)
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

ПРЕМИЈЕРА „КЛИМ КЛЕМ“ – МИША ПЕРИЋ БРИЉИРАО, ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

pin - ПРЕМИЈЕРА "КЛИМ КЛЕМ" - МИША ПЕРИЋ БРИЉИРАО, ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

[bws_googleplusone]

О премијери представе „Клим клем“ дуго ће се причати. Од до сада ненадмашне представе „Три сореле“, у сали Дома културе на премијерном извођењу није се чуо толико снажан и дуг аплауз. Публика је на крају скоро пет минута аплаузом поздрављала ансамбл.

Било је ово вече Мирослава Мише Перића. Бриљирао је у насловној улози, носио представу од смиреног почетка до катарзичног краја. Без сумње, он је нова велика звезда АП „Јанко Веселиновић“.

Скроман као увек,   захвалио се редитељу Ивану Томашевићу што је веровао у њега, као и глумачком ансамблу који му је помогао у успешном креирању и трансформацијама лика главног јунака.

И на лицима осталих актера ове драме, глумаца и редитеља Ивана Томашевића – осмех задовољства.

-Трудио сам се да пронађем текст који има поруку. У другој фази рада проналазили смо моменте који могу да допринесу да то што радимо буде гледљиво. Инсистирам, иако је драма, на неким комичним елементима јер не постоји ништа апсолутно трагично ни апсолутно комично. Трудим се да пронађем места на којима ћемо да покренемо емоције код публике, од раздраганости, смеха, преко плача до катарзе. Мислим да смо добро трасирали  тај пут и да је публика то препознала. Не само препознала већ и доживела – рекао је Томашевић.

Уз Мирослава Перића на сцени су бриљирали Бранислав Ковић, Мина Шанковић и Нинко Ковачевић, а пажњу су привукли и бројни епизодисти који су у кратким репликама имали својих пет минута славе.

Д.Г.

Related Images: