Sud naslovna - Закаснио са тужбом - у општинској каси остало две и по хиљаде евра!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Закаснио са тужбом – у општинској каси остало две и по хиљаде евра!

pin - Закаснио са тужбом - у општинској каси остало две и по хиљаде евра!

[bws_googleplusone]

Суд у Богатићу је у првостепеном поступку, због застарелости, одбацио тужбу З.П., бившег директора Центра за социјални рад којом је тражио исплату отпремнине у износу 307.000 динара. Захваљујући томе што је пропустио да бившу фирму тужи у року од три године од правоснажности пресуде којом је поништено решење о отказу уговора о раду, он је у општинском буџету сачувао 2,5 хиљада евра.

За директора Центра именован је 1.12.2006. године, смењен 10. августа 2007., а отказ уговора о раду решењем Центра за социјални рад уручен му је 10. септембра исте године.  У судском поступку  је доказао да је незаконито смењен. Пресуда којом је поништено решење о отказу уговора о раду је постала правоснажна 2008. године и да је којим случајем одмах после тога или најкасније до 2011. године поднео тужбу остварио би право и на исплату отпремнине. Застарелост наступа после три године и због тога је суд одбацио његову тужбу као неосновану.

У спору који је правоснажно окончан пред Апелационим судом успео је да наплати 30 хиљада евра за изгубљене зараде за период који због незаконитог отказа није провео у директорском фотељи у Центру за социјални рад, с обзиром да је незаконито смењен пре истека четворогодишњег мандата.

По пресуди суда у Богатићу, која није правоснажна, З.П. ће хиљаду евра морати да одвоји и плати судске трошкове, осим ако после жалбе суд не преиначи своју првостепену одлуку!

Д. Грујић

Related Images: