Bane Beograd Naslovn - Поручник Тасић у тумачењу Бранислава Ковића на Омладинском форуму ОДКБ и Србије у Београду
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

Поручник Тасић у тумачењу Бранислава Ковића на Омладинском форуму ОДКБ и Србије у Београду

pin - Поручник Тасић у тумачењу Бранислава Ковића на Омладинском форуму ОДКБ и Србије у Београду

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Бранислав Ковић, глумац Аматерског позоришта „Јанко Веселиновић“ учествовао је јуче у културно-уметничком програму на завршетку Омладинског форума у Београду, организованог у оквиру сарадње Србије и ОДКБ (Организације уговора о колективној безбедности и сарадњи).

Bane Beograd1 300x169 - Поручник Тасић у тумачењу Бранислава Ковића на Омладинском форуму ОДКБ и Србије у Београду
У бекстејџу са учесницима програма

Програм је организован на Војној академији и представио је културна достигнућа Србије и држава које су чланице ОДКБ.

Ковић је, на самом почетку, након интонирања химне и поздравне речи, говорио монолог  поручника Тасића из историјске драме Душана Ковачевића „Свети Георгије убива аждаху“.

-Изводио сам овај монолог често, у различитим приликама, али никада, као овај пут, нисам био узбуђен и нисам се осећао поносније. У публици је, поред гостију,  било више стотина младих из наше и још шест земаља које сам монологом поручника Тасића подсетио на херојске дане заједничке борбе у Првом светском рату. Овако нешто се тешко може поновити. Амбијент, млади људи које је спојила традиција за коју имају велико поштовање, еминентни учесници програма који су пренели раскош и богатство уметничког израза. Били су ту хор Руског дома из Београда, вокални ансамбл, гудачки оркестар и солисти Музичке школе „Коста Манојловић“ из Земуна, Народни ансамбл РТС-а са вокалним извођачима – рекао је Ковић „сређујући“ утиске.

Bane i Talijan 300x350 - Поручник Тасић у тумачењу Бранислава Ковића на Омладинском форуму ОДКБ и Србије у Београду
У друштву са пуковником проф. др Мирославом Талијаном, начелником Школе националне одбране

Бранислав Ковић је награђен дугим аплаузом, а на завршетку програма примао је честитке и позиве за нове наступе на академијама и свечаностима у Војсци Србије.

Омладински форум „Актуелни проблеми обезбеђења евроазијске безбедности“ организован је од четвртка до суботе у Београду. Циљ је изградња и развијање пријатељских односа међу младима из држава чланица ОДКБ (Руске Федерације, Белорусије, Јерменије, Казахстана, Таџикисана и Киргиске Републике) и Србије у области безбедности, образовања, културе и спорта.

Д.Г.

Насловна фотографија: приватна архива – Бранислав Ковић

 

Related Images: