Djurkovic Ostavka - Слободан Ђурковић поднео оставку - нови директор ЈКП "Богатић" ће бити из СНС-а
ИСТАКНУТО ТРАКА

Слободан Ђурковић поднео оставку – нови директор ЈКП „Богатић“ ће бити из СНС-а

pin - Слободан Ђурковић поднео оставку - нови директор ЈКП "Богатић" ће бити из СНС-а

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Директор ЈКП „Богатић“ Слободан Ђурковић данас је поднео оставку. Он је за „Мачва Прес“ потврдио да је оставку поднео „из личних разлога, због пензионисања“.

Коалиционим споразумом СНС и СПС од 25. августа ове године, директорско место у овом јавном предузећу припало је СНС, па се смена или оставка Ђурковића који је члан СПС очекивала до одржавања седнице Скупштине општине.

Ђурковић је 2014. године изабран за директора ЈКП „Богатић“ јавним конкурсом, као искусан и доказан руководилац у привреди. Пре тога је годину дана био вршилац дужности.

У овом периоду ЈКП „Богатић“ је забележило импозантне пословне резултате, а посебно у прошлој години у којој је пословни приход увећан за три милиона, а добит дуплирана у односу на 2015.

Забележен је и раст инвестиција, у секторима водоснабдевања и одношења смећа, захваљујући субвенцијама из општинског буџета и уштедама у пословању, док је предузеће на тржишту остваривало приходе из којих су финансиране зараде око 50 стално и повремено запослених радника и  трошкови  пословања.

Оставка Ђурковића ће бити потврђена на наредној седници Скупштине општине која је оснивач ЈКП „Богатић“. Тада се очекује и постављење вршиоца дужности директора из редова СНС.

Д.Грујић

 

Related Images: