Lisica Naslovna - Пета "Дринска лисица" у Бадовинцима - долијале две лије! (ФОТО)
ИСТАКНУТО ТРАКА

Пета „Дринска лисица“ у Бадовинцима – долијале две лије! (ФОТО)

pin - Пета "Дринска лисица" у Бадовинцима - долијале две лије! (ФОТО)

[bws_googleplusone]

Лане – шест, а ове године, на петој по реду манифестацији „Дринска лисица“ одстрељене су тек две лисице!

Међутим, председник ЛУ „Мачва“ Драган Ружић и председник Скупштине Драгић Поповић истакли су да је потера на лисице на теренима Бадовинаца, Салаша Црнобарског и Црне Баре успела.

– Учествовало је око 280 ловаца из Мачве, а били су ту и наши гости из Ваљева, Коцељеве, Сремске Митровице, Лознице, Пожаревца и још неколико градова. Најважнија је била безбедност, затим дружење, а број одстрељених лисица је мање битан – истакли су Ружић и Поповић.

Ловци су у погон на лисицу са псима гоничима кренули рано ујутро, по благом мразу и измаглици. Терен на којем је манифестација одржана, од Бадовинаца до Црне Баре је дугачак око осам километара, па су се на удаљеније дестинације ловци упутили тракторским приколицама и аутобусом.

Марко Вученовић је трећи пут у потери на лисицу у Мачву.

-Возили смо се трактором око сат времена до потеса у Салашу Црнобарском, а онда око километар пешице у потери на лисицу. Гоничи су истерали једну напоље, али нисам имао среће да се упути према мени, а друге колеге су промашиле – каже Марко.

Мића Николић из ловачке секције Драгиње први пут је у хајци на дринску лисицу и није пропустио прилику да домаћине похвали за организацију.

-Дошло је нас петорица из секције Драгиње. Због дружења највише. И наше Ловачко удружење организације сличне манифестације, па волимо када нам гости из Богатића узврате посету – рекао је Николић.

Срећа се, међутим, осмехнула Милану Маринковићу из Црне Баре и Владимиру Јовићу из Ноћаја. Владимир је лисицу одстрелио на терену око мотела у Црној Бари, а једну лисицу су ранили ловци из његове групе. Маринковић је „своју“ лисицу одстрелио на „Радиној ади“ подно Салаша Црнобарског.

Цео дан се није појавило сунце и у томе искусни ловци налазе оправдање зашто није одстрељено више лисица.

-Лисице се у овом периоду паре и из јама, осим ноћу по дану излазе углавном по сунцу. Како је од јутра било хладно и облачно, лукави предатори нису излазили – кажу они.

У ресторану „Код Ујкиног“ ловци су наставили дружење уз музику и традиционалну лутрију у којој је главну награду, ловачку пушку добио Миливоје Лола Мијатовић из Клења.

Хајку на дринску лисицу организовало је ЛУ „Мачва“ , уз подршку Општине Богатић, Туристичке организације Општине Богатић, „Старог ловца“ из Лознице, предузећа „Куман“ из Пожаревца и Миладина Јокића из Клења.

Ловцима који су одстрелили лисице уручени су пехари, а захвалнице спонзорима и ловачким секцијама и појединцима који су учествовали и допринели успешној организацији.

Д. Грујић

Related Images: