Vajat Naslovna - ЦРНА БАРА: ШКОЛА ПРОСЛАВИЛА СВОЈ ДАН, ИЗАШАО НОВИ БРОЈ ШКОЛСКОГ ЛИСТА "ВАЈАТ"
ИСТАКНУТО ТРАКА

ЦРНА БАРА: ШКОЛА ПРОСЛАВИЛА СВОЈ ДАН, ИЗАШАО НОВИ БРОЈ ШКОЛСКОГ ЛИСТА „ВАЈАТ“

pin - ЦРНА БАРА: ШКОЛА ПРОСЛАВИЛА СВОЈ ДАН, ИЗАШАО НОВИ БРОЈ ШКОЛСКОГ ЛИСТА "ВАЈАТ"

[bws_googleplusone]

Основна школа „Јанко Веселиновић“ у Црној Бари данас је прославила Дан школе. За разлику од других, ученици и наставници ове школе су тим поводом припремили нови број школског листа „Вајат“.

На 24 странице пред читаоцима је доста занимљивих садржаја – вести, извештаји, интервјуи… На насловној страни је фотографија црнобарске знаменитости, вајата хајдук Станка, како га је 1999. године насликао сликар  Вита Јуришић.

Пером и камером лист информише о збивањима у школи и активностима ученика и наставника – обележавању дечије недеље, екскурзијама, упознаје читаоце како размишљају најмлађи ученици нижих разреда, како се матуранти опраштају од своје школе, какве резултате постижу на такмичењима… Ту су и интервјуи са учитељем Милорадом Андрићем и учитељицом Драгицом Белић.

Ученици-новинари „Вајата“ пишу и о знаменитим мачванским сликарима Драгану Ђуричићу, Милићу од Мачве и Драгану Мартиновићу.

Штампани су и најбољи радови ученика, подељени у рубрике  посвећене поезији и прози, а који су илустровани ликовним радовима ученика.

Садржај листа обогатиле су рубрике „Језичке недоумице“, „Богатимо речник“ и „Квиз знања“, захваљујући којима ученици, којима је лист првенствено намењен, имају прилику да прошире знање,  отклоне правописне дилеме и открију значење појединих речи према Речнику Матице српске.

Шести број „Вајата“ потписује трочлана редакција у којој су Марија Ђурашиновић, Сара Остојић и Ђурђина Мирковић, са којима је на припремању и уређивању листа радила наставница Катарина Милованчевић.

За похвалу је ангажовање ученика и наставника школе из Црне Баре, који уз Мачванску средњу школу, једини у општини Богатић издају своје новине.

Д.Г.

 

 

Related Images: