Jankovi dani 2018 naslovna - ЈАНКОВИ ДАНИ У ГЛОГОВЦУ - "ДИВ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ" НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

ЈАНКОВИ ДАНИ У ГЛОГОВЦУ – „ДИВ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ“ НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН

pin - ЈАНКОВИ ДАНИ У ГЛОГОВЦУ - "ДИВ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ" НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН

Jankovi dani 2018 1 300x225 - ЈАНКОВИ ДАНИ У ГЛОГОВЦУ - "ДИВ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ" НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕНПарастосом на гробу „дива наше књижевности“, како је Јанка Веселиновића назвао свештеник Ратко Полић, почела је овогодишња манифестација „Јанкови дани“.

Потом су венце на гроб положили представници месне заједнице Глоговац, Општине Богатић, Културно-образовног цента и Удружења књижевника Србије.

У част књижевника рођеног у Салашу Црнобарском, а који је умро и сахрањен у Глоговцу, Културно-образовни центар је у порти глоговачке цркве и ове године окупио мали број Јанкових поштовалаца.

Jankovi dani 2018 300x225 - ЈАНКОВИ ДАНИ У ГЛОГОВЦУ - "ДИВ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ" НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕНГлумци АП „Јанко Веселиновић“,  чланови ФА „Ђидо“, народни оркестар, КУД „Петар Крањчевић“, Хор мачвански, аутори Удружења писаца „Јанко Веселиновић“ и изворна певачка група „Дрина“ извели су пригодан културно-уметнички програм.

Саопштено је име добитника овогодишње награде „Јанко Веселиновић“ за историјски роман, коју додељују Удружење књижевника Србије, Општина Богатић, КОЦ и Месна заједница Глоговац. То је Рајко Лукач, за роман „Дивит и рукописи“.

Дводневна манифестација наставља се сутра радионицом „Писање у прози“.

Jankovi dani 2018 2 300x400 - ЈАНКОВИ ДАНИ У ГЛОГОВЦУ - "ДИВ СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ" НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕНД.Г.

Related Images: