Naslovna Hajde da ne zmurimo - ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА "ХАЈДЕ ДА НЕ ЖМУРИМО" - МЛАДИ ГЛУМЦИ ШАЉУ СНАЖНЕ ПОРУКЕ О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА „ХАЈДЕ ДА НЕ ЖМУРИМО“ – МЛАДИ ГЛУМЦИ ШАЉУ СНАЖНЕ ПОРУКЕ О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ

pin - ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА "ХАЈДЕ ДА НЕ ЖМУРИМО" - МЛАДИ ГЛУМЦИ ШАЉУ СНАЖНЕ ПОРУКЕ О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ

Нова представа Омладинске сцене Аматерског позоришта „Јанко Веселиновић“ премијерно ће бити изведена вечерас од 20 сати и 30 минута у  Дому културе у Богатићу. 

 

Plakat Hajde da ne zmurimo 300x424 - ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА "ХАЈДЕ ДА НЕ ЖМУРИМО" - МЛАДИ ГЛУМЦИ ШАЉУ СНАЖНЕ ПОРУКЕ О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУТема комада „Хајде да не жмуримо“ је више него актуелна. Представа шаље снажне поруке о вршњачком насиљу.

– Ко је жртва? Ко је насилник? Шта је узрок? А шта последица? Текст представе настао је преузимањем документарног медијског материјала на тему вршњачког насиља. Одабрани документарни садржај коришћен је као инспирација за развој текста који смо кроз процес стварања представе претворили у фикцију.

У тексту се користе цитати блогерке и психолога Александре Бирта Илић чији блог нас је инспирисао за драматуршки ток представе.

Хајде да не одустајемо. Хајде да не одбацујемо ову децу. Једног дана такав проблем може имати и ваше дете. Неразумевање околине за овакав проблем није решење, одбацивање ових особа као “пропалих случајева којима нема помоћи” и које као такве треба изопштити из друштва још више подстиче вршњачко насиље међу младима. Ако помогнемо барем једном од 10 такве деце, радимо праву ствар. ХАЈДЕ ДА НЕ ЖМУРИМО!!! – поручила је редитељка Ивана Терзић.

 

Hajde da sa probe 300x200 - ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА "ХАЈДЕ ДА НЕ ЖМУРИМО" - МЛАДИ ГЛУМЦИ ШАЉУ СНАЖНЕ ПОРУКЕ О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУУ представи играју Младен Ђурђевић, Младен Јуришић, Вељко Ловчевић, Стефан Берић, Лазар Зорбић, Лазар Пузић, Младен Дукић и Милица Којић.

Осим режије, вредна  Ивана Терзић потписује сценографију и избор костима, а заједно са  младим глумцима  Вељком  Ловчевићем  и Стефаном Берићем  и избор и адаптацију музике.

„Хајде да не жмуримо“ је шести редитељски подухват Иване Терзић у оквиру Омладинске сцене АП „Јанко Веселиновић“ у Богатићу.

Улаз је бесплатан.

Д. Грујић

Фотографије: Омладинска сцена АП „Јанко Веселиновић“

Related Images: