Dani Milojevic Naslovna - МИЛОШ  СЕ ВРАТИО У ЦРНУ БАРУ - ОД ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ МАНИФЕСТАЦИЈА "ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА"
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

МИЛОШ СЕ ВРАТИО У ЦРНУ БАРУ – ОД ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА“

pin - МИЛОШ  СЕ ВРАТИО У ЦРНУ БАРУ - ОД ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ МАНИФЕСТАЦИЈА "ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА"

Прва манифестација „Дани Милоша С. Милојевића“ одржаће се од петка (22. јуна) до недеље (24. јуна) у Црној Бари.

MMilojevic 300x406 - МИЛОШ  СЕ ВРАТИО У ЦРНУ БАРУ - ОД ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ МАНИФЕСТАЦИЈА "ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА"Тродневно окупљање у част најпознатијег и најумнијег Црнобарца, правника, филозофа, историчара, академика, војног команданта  Милоша С. Милојевића (1840 – 1897), у прошлости оспорованог, забрањиваног  и друштвено непризнатог аутора, а у наредна два века заборављеног, организују Месна заједница Црна Бара, Удружење Милош С. Милојевић, Црквена општина Црна Бара, КУД „Јелица,  Удружење жена „Црнобарке“, Риболовачка секција „Ушће“ и  Фудбалски клуб „Хајдук Станко“.

Централни догађај не Научни скуп са међународним учешћем који се  одржава у суботу 23. јуна, чије одржавање је иницирало Удружењење „Милош С. Милојевић“ са циљем да се што је могуће више расветли улога и докаже значај дела Милоша Милојевића у књижевности, историји, ослободилачким ратовима,  очување православне вере и српства.

– Научни скуп представља свеобухватан приступ у расветљавању разних непознаница које и даље владају када је у питању лик и дело неумрлог Милоша С. Милојевића – истакао је Новица Крезић, председник Удружења, додајући да се организовањем првог оваквог скупа у Милошевом родном месту, захваљујући раду друштва и несебичним залагањем бројних истрајних сарадника наставља мисија спознаје и враћања заслужног великана.

Учешће на Научном скупу потврдио је  др Виктор Мишченко историчар Државног универзитета у Брањску у Русији.

Домаћини из Црне Баре током тродневне манифестације припремају више занимљивих етно, културних и спортских дешавања, за чију организују су заслужна овдашња удружења и друштва. Цело село се ангажовало да буде добар и имена свог знаменитог суграђанина Милоша С. Милојевића достојан домаћин бројним гостима који су најавили свој долазак овог викенда.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ:

Петак, 22. јун 2018.

20:00 ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: Промоција књиге “Песме и обичаји укупног народа српског” I том, Милоша С. Милојевића у удружењу жена “Црнобарке” Црна Бара.

 

Субота,23. jун 2018.

10:00 НАУЧНИ СКУП са међународним учешћем “Допринос Милоша С. Милојевића књижевности” – Дом културе Црна Бара

У поподневним часовима Турнир у малом фудбалу – Ф.К. “Хајдук Станко” Црна Бара

17:00 Туристички обилазак Црне Баре

19:00 КОНЦЕРТ КУД ЈЕЛИЦА – Црквена порта у Црној Бари.

 

Недеља 24. јун 2018.

09:00 Помен Милошу С. Милојевићу и предавање о историјату црнобарске цркве уз посни доручак – Црквена порта у Црној Бари.

11:00 ЗАТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Related Images: