Jazaki 1000x642 - ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА - 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА – 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА

pin - ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА - 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА
Naslovna 1 300x225 - ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА - 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА
Сајам – шанса за запослење

[bws_googleplusone]

Незапослени који траже посао и послодавци којима су неопходни нови радници на једном месту -на Сајму запошљавања у Богатићу, у организацији Националне службе за запошљавање и уз подршку Општинске управе.

Више од 200 људи са радним биографијама у рукама, са питањима о могућности запослења и 27 послодаваца из Богатића и Шапца са понудом од преко 200 радних места.

Natasa 300x225 - ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА - 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА
Наташа Лукић Пурић, начелница Општинске управе

Управо је начелница општинске управе Наташа Лукић Пурић истакла велики значај и важност Сајма јер за циљ има да пружи стручну и саветодавну помоћ у решавању једног од највећих и приоритетних проблема, а то је незапосленост.

Државни секретар у министарству за рад и запошљавање  Негован Станковић је истакао да је захваљујући повећању привредне активности пре свега због повећанихинвестиција стопа незапослености смањена са 26 посто  на 14 посто и у наредном периоду се очекује да  буде око 10 посто. НСЗ је, истакао је он, у првих шест месеци организовала 44 Сајма запошљавања, након којих је 20 посто од 45000 незапослених који су учествовали на њима добило запослење.

Direktori1 300x225 - ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА - 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА
Станковић, Мићић и Јарић на штанду компаније „Јазаки“

И Петар Јарић, заменик директора НСЗ је истакао значај Сајмова запошљавања као споне незапослених и послодаваца и пожелео свима који су дошли да траже посао да га и пронађу.

Уз руководство Општине Сајму је присуствовао и Радивоје Мићић, директор Филијале НСЗ у Шапцу.

Берза послова који су данас били у понуди је широка, од физичких радника без неопходне квалификације до машинског инжењера.

Највећа гужва, очекивано, на штанду компаније „Јазаки“ која у наредном периоду планира запошљавање више стотина нових радника поред већ 1500 који сада раде.

-Очекивали смо велико интересовање зато што у наредном периоду треба да запослимо велики број радника, у скорије време око 500.  Има и доста заинтересованих, због услова који им одговарају, као што су организован превоз, кантина, радно време од понедељка до петка. Највише интересовања је било за оператере у производњи, магационере и техничаре одржавања. Увек круже приче и они који траже посао чују од других људи, али је добро  што имају прилику да буду у директном контакту са послодавцем и добију све информације из прве руке – рекла је Сузана Петровић, сарадник за запошљавање у компанији „Јазаки“.

Tatomirovic 300x225 - ГУЖВА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА - 27 ПОСЛОДАВАЦА ТРАЖИЛО ПРЕКО 200 НОВИХ РАДНИКА
Ненад Татомировић је поднео четири пријаве

Ненад Татомировић је аплицирао у четири компаније које су данас тражиле раднике у економској струци. Од завршетка студија 2008. године упорно тражи стално запослење и, каже, крајње је време јер је напунио 32 године да заснује стални радни однос.

-После факултета радио сам на бројним пословима, у трговини, у Мекдоналдсу, у рачуноводству, на пословима осигурања и све на замени или на одређено време. У ери интернета могуће је тражити посао преко сајтова фирми, али је оваква прилика у сваком случају знатно боља, јер се остварује директан контакт и могу да се добију све неопходне информације – каже Татомировић.

 

За високообразоване на овогодишњем Сајму  није било великог избора, осим ако не буду приморани да прихвате послове са нижом стручном спремом где су потребне и извесне вештине. То би се, пре свега, могло рећи за послове конобара, шанкера, возача, техничког секретара, радника на обезбеђењу, где факултетска диплома није услов за запослење. За ова занимања посла има на Термалној ривиjери, у „Дами компани“, Пекари „Електро“, Мачванској авлији, кафићу  Choice plus.

Ипак, за тесаре, армираче, зидаре, пекаре, куваре, браваре, аутомеханичаре, аутоелектричаре, као и занимања у производњи, стоматолошким ординацијама, у економској струци за сараднике у банкама и агенте осигурања тражене су квалификације, знање и понегде и искуство. „Дизел бош Јевтић“ из Бадовинаца, на пример, није пронашао аутомеханичара већ су пријаве подносили незапослених без квалификације и потребних знања за овај посао, па је ово радно место и даље непопуњено.

На штанду НСЗ незапослени су имали могућност да се упознају са актуелним програмима запошљавања које реализује ова служба преко филијале  у Шапцу и испоставе у Богатићу.

Д.Г.

Related Images: