Ivanjdanski dani 2018 Naslovna - "ИВАЊДАНСКИ ДАНИ" НА ДРИНИ - МАРКО ПЕТРУШИЋ ПОБЕДНИК ВИШЕБОЈА (ФОТО)
ИСТАКНУТО ТРАКА

„ИВАЊДАНСКИ ДАНИ“ НА ДРИНИ – МАРКО ПЕТРУШИЋ ПОБЕДНИК ВИШЕБОЈА (ФОТО)

pin - "ИВАЊДАНСКИ ДАНИ" НА ДРИНИ - МАРКО ПЕТРУШИЋ ПОБЕДНИК ВИШЕБОЈА (ФОТО)

Марко Петрушић  из Бадовинаца је победник чобанског вишебоја на традиционалној манифестацији „Ивањдански дани“, организованој јуче на обали Дрине у Бадовинцима.

Он је био најспретнији у занимљивим такмичарским дисциплинама – борби на брвну, надвлачењу клипка, скоку у вис преко пања, скоку у даљ и бацању камена с рамена.

3 300x225 - "ИВАЊДАНСКИ ДАНИ" НА ДРИНИ - МАРКО ПЕТРУШИЋ ПОБЕДНИК ВИШЕБОЈА (ФОТО)Манифестација је почела ујутро, такмичењем најмлађих риболовца у пецању кесега на пловак, а током преподнева настављена ловачким надметањем у гађању глинених голубова и бициклијадом.

Посетиоци су имали прилику да разгледају и слике настале на сликарској колонији „Мост“ и да се разгале уз културно-уметнички програм у којем су поред домаћина, ансамбла „Дукат“ и изворне певачке групе „Дрина“ наступили и гости из Салаша Црнобарског, Равња, Црне Баре и Тополе.

Због најављеног невремена у суботу манифестација је одложена за јуче. Време је послужило и бројне учеснике и посетиоце који су се размилели излетиштем на обали реке, уживајући у јулском сунцу, свежем ваздуху, таласима Дрине и занимљивим дешавањима.

2 300x225 - "ИВАЊДАНСКИ ДАНИ" НА ДРИНИ - МАРКО ПЕТРУШИЋ ПОБЕДНИК ВИШЕБОЈА (ФОТО)И ове године „Ивањданске дане“ су организовали Месна заједница Бадовинци и Туристичка организација општине Богатића, са намером да промовишу традицију и повратак природи, као и да представе туристичке потенцијале највећег мачванског села.

Д.Г.

 

 

 

Related Images: