Projekat siromastvo Naslovna 1000x642 - ТРИДЕСЕТ ХИЉАДА ЕВРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ СИРОМАШТВА, ОСАМ ЖЕНА УЧЕСТВУЈЕ У ПРОЈЕКТУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ТРИДЕСЕТ ХИЉАДА ЕВРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ СИРОМАШТВА, ОСАМ ЖЕНА УЧЕСТВУЈЕ У ПРОЈЕКТУ

pin - ТРИДЕСЕТ ХИЉАДА ЕВРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ СИРОМАШТВА, ОСАМ ЖЕНА УЧЕСТВУЈЕ У ПРОЈЕКТУ

ЖЕНЕ НА СЕЛУ  – Унапређење положаја путем медија (7) 

Пластеници, пољопривредне машине, алати за сакупљање и обраду секундарних сировина…

Шеснаест појединаца, од којих седам Рома, добиће бесповратно опрему, алат и машине укупне вредности 30.000 евра за самозапошљавање, почетак или унапређење сопственог бизниса.

Уговори о коришћењу средстава потписани су данас у Богатићу.

Mеђу учесницима у пројекту је и осам жена, које ће опрему коју буду добиле корисити у пољопривреди и својим занатским радњама.

Славица Товиловић, власница пољопривредног газдинства из Клења ће добити пољопривредну механизацију.
– Супруг има повремени посао, старији син је остао на имању а млађи је средњошколац. Машине које ћемо добити кроз овај пројекат сада не поседујемо и ово нам је велика помоћ да обрађујемо пет хектара земље – каже Славица.

Домаћинство Мирољуба Кокића ће ове зиме имати сигуран посао јер ће добити циркулар за сечење дрва.
– Нигде не радим стално, породицу издржавам тако што радим за дневницу и понекад продајем робу на вашарима. Овако ћу преко зиме, када се најтеже преживљава, надам се имати посла и зарађивати – очекује Мирољуб.

Projekat siromastvo1 - ТРИДЕСЕТ ХИЉАДА ЕВРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ СИРОМАШТВА, ОСАМ ЖЕНА УЧЕСТВУЈЕ У ПРОЈЕКТУ

Власница цвећаре „Орхидеја“ Жељка Живановић  са одобрених 2.400 евра набавиће расхладну витрину за цвеће и на тај начин смањити расход у својој цвећари и уз то запослити једну нову радницу у својој радњи.

Прojeкaт „Смaњeњe сирoмaштвa крoз мoгућнoсти зaпoшљaвaњa у циљу приступaњa Србиje Eврoпскoj униjи“ спрoвoди нeмaчкa oргaнизaциja „Хeлп“, a финaнсирajу Швeдскa aгeнциja зa мeђунaрoдни рaзвoj и сaрaдњу“ Сидa“ и Општина Богатић.

Незапосленим појединцима ће омогући стални извор прихода кроз самозапошљавање, а предузетницима и пољопривредним газдинствима унапређење делатности.

Од укупне вредности гранта Општина Богатић суфинансира пројекат са 5.760 евра, а преостала средства је донирала шведска агенција „Сида“, док учесници у пројекту учествују са пет посто од  вредности опреме коју ће добити бесповратно.

Д.Г.

Пројекат суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања, ,,Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Related Images: