Sala i skola Naslovna - ФИСКУЛТУРНА САЛА ВИШЕ НИЈЕ "СКАДАР" -У ПЕТАК СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ (ФОТО ОД 2011 -2018.)
ИСТАКНУТО ТРАКА

ФИСКУЛТУРНА САЛА ВИШЕ НИЈЕ „СКАДАР“ -У ПЕТАК СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ (ФОТО ОД 2011 -2018.)

pin - ФИСКУЛТУРНА САЛА ВИШЕ НИЈЕ "СКАДАР" -У ПЕТАК СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ (ФОТО ОД 2011 -2018.)

Мачванска средња школа у петак обележава 40 година рада. На свечаности од 10.30 часова ученицима ће на коришћење бити предата новосаграђена фискултурна сала и нове учионице.

Најављено је присуство Младена Шарчевића, министра просвете, науке и технолошког развоја.

Завршетак изградње фискултурне сале је, ван сваке сумње, најзначајнији догађај у првих четрдесет година Мачванске средње школе.

Изградња је почела у априлу 2011. године, када је зграда завршена. Тек после четири године радови су настављени и завршени крајем 2017. године. Нова фискултурна сала је саграђена и опремљена по свим стандардима. Ове и будуће генерације средњошколаца први пут од оснивања школе 1978. године користиће салу за извођење наставе физичке културе и спортске актвиности.

За осам година у градњу и опремање Министарство привреде и локална самоуправа уложили су милион евра.

Фискултурна сала укупне површине 3000 квадратних метара има савремени спортски терен за кошарку, одбојку и рукомет, трибине, свлачионице.

Све досадашње генерације ученика су наставу физичке културе изводиле у учионицама, школским ходницима и на спортском терену, зависно од временских услова.

Завршетком изградње ова и наредне генерације средњошколаца добијају најбоље услове за извођење наставе и спортске активности.

У галерији фотографија погледајте како је сала „расла“ од 2011. до краја 2017. године, када су завршени радови. 

Д.Г.

Фото: Д. Грујић

 

Related Images: