Milica Drazic 1000x642 - МИЛИЦА ДРАЖИЋ, ДИРЕКТОРКА МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ - ПОНОСНИ НА ПРВИХ ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ ТРАКА

МИЛИЦА ДРАЖИЋ, ДИРЕКТОРКА МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – ПОНОСНИ НА ПРВИХ ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА

pin - МИЛИЦА ДРАЖИЋ, ДИРЕКТОРКА МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ - ПОНОСНИ НА ПРВИХ ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА

Milica Drazic 102 CRNO 300x400 - МИЛИЦА ДРАЖИЋ, ДИРЕКТОРКА МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ - ПОНОСНИ НА ПРВИХ ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНАДанас је Мачванска средња школа савремена образовна установа у којој знања из више подручја рада стиче 630 ученика и у којој ради више од 80 запослених. Школска зграда је леп и модеран објекат, савремено и функционално опремљен. Настава се одвија у класичним учионицама и специјално опремљеним кабинетима за општеобразовне, изборне и стручне предмете. Практична настава се реализује у машинској радионици и кухињи. У складу са захтевима савремене наставе, све учионице поседују рачунаре који су повезани на интернет.

Међу првих стотину школа у Србији почели смо да користимо електронски дневник. Велики број учионица је опремљен за извођење мултимедијалне наставе, видео презентације, семинаре и радионице.

Школска библиотека располаже солидним фондом књига и литературом за ученике и наставнике и редовно се допуњава новим издањима.

Спортски полигон је у функцији и осим редовне наставе физичке културе на овом уређеном и опремљеном простору одржавају се спортска такмичења.

Од оснивања до данас школа се непрестано мењала и развија у складу са потребама друштва и времена, а пре свега са захтевима деце. Мењали су се образовни профили и смерови, одлазили су и долазили наставници, али је школа опстала и расла са новим изазовима у угледну установу која осим што образује и усмерава младе људе на животној раскрсници.

Поносни смо на наше ученике који су знањем стеченим у клупама наше школе освајали признања на бројним такмичењима. И на наставнике који су, осим што су преносили знање, уважавали и поштовали ученике, успешно решавали несугласице када их је било и доприносили клими која је развијала потенцијал ученика. Остварење вишегодишњег сна вредних људи из наше општине да им се деца школују у Богатићу догодило се пре 40 година. Делимо њихово задовољство и захвални смо им за поверење које свих ових година указују нашој установи.

Генерације које сада похађају школу и сви запослени поносни су у истој мери као и прва генерација уписана далеке 1978. године. Њима је те године нова школа први пут отворила своја врата и тај 1. септембар 1978. забележен је у аналима најзначајнијих друштвених догађаја у нашој општини. Велико је достигнуће озидати нову школу у којој ће се школовати будућност ове државе.

Октобра 2018. године, обележавајући јубилеј, 40 година рада наше школе, сведоци смо новог историјског догађаја. Отварамо нову фискултурну салу и предајемо је ученицима. Такође и 250 квадрата нових учионица и канцеларија.

Срећни смо и поносни и своју радост делимо са свим грађанима општине Богатић. Ово је њихова школа. Тако је често и називају. Као и до сада радићемо да поверење оправдавамо, да подижемо углед школе и даље будемо установа коју поштују и цене.

Мисија средње школе у Богатићу се наставља са, убеђена сам, још значајнијим резултатима.
Милица Дражић

Related Images: