Festival Naslovna 1210x642 - СУТРА ПОЧИЊЕ "БОГАТФЕСТ" - ТРИ ПРАЗНИЧНА ДАНА ЗА ПОКЛОНИКЕ ФОЛКЛОРА
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

СУТРА ПОЧИЊЕ „БОГАТФЕСТ“ – ТРИ ПРАЗНИЧНА ДАНА ЗА ПОКЛОНИКЕ ФОЛКЛОРА

pin - СУТРА ПОЧИЊЕ "БОГАТФЕСТ" - ТРИ ПРАЗНИЧНА ДАНА ЗА ПОКЛОНИКЕ ФОЛКЛОРА

Пред поклоницима фолклора из целе Мачве је тродневни Међународни фестивал „Богатфест“, који почиње сутра и завршава се у уторак, у организацији Културно-образовног центра.

Сутра од 18 сати, након дефилеа Улицом војводе Степе, на полигону Основне школе „Мика Митровић“ у 20 сати почеће први концерт, на којем ће се предствити фолклорних ансамбли националних мањина – Румуна, Хрвата и Украјинаца и домаћин, ФА „Ђидо“.

У понедељак од 19 сати, на платоу испред Основне школе, одржава се заједнички концерт ансамбала „Ђидо“ и гостију, КУД „Весна“ из Мојковца.

У 20 сати, на отвореној позорници, на полигону Основне школе је програм за љубитеље добре народне музике. Учествују Народни оркестар РТС под управом Владе Пановића и солисти Предраг Дрезгић, Весна Димић, Чеда Марковић, Биљана Петковић и Стево Савић.

Програм трећег фестивалског дана, у уторак, почеће у 18 сати дефилеом фолклорних група из Мексика, Италије, Грчке, Португала и Црне Горе, који ће на позорници испред Основне школе наступити од 20 сати.

Док ће дефиле учесника пратити трубачки оркестар из Шида, за крај фестивала, од 22 сата планиран је концерт рок састава Суперменси из Шапца.

Д.Г.

Related Images: