Pijaca Bogatic1 1210x642 - КОМУНАЛЦИ ПУНИМ КАПАЦИТЕТОМ - ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ПИЈАЦАМА, ХЛОРИСАНЕ УЛИЦЕ, САХРАНЕ УЗ ДОДАТНУ ЗАШТИТУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

КОМУНАЛЦИ ПУНИМ КАПАЦИТЕТОМ – ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ПИЈАЦАМА, ХЛОРИСАНЕ УЛИЦЕ, САХРАНЕ УЗ ДОДАТНУ ЗАШТИТУ

Више читалаца се интересовало да ли ће у четвртак радити зелена и сточна пијаца.

У ЈКП „Богатић“, од директора Владана Попадића, сазнајемо да ће пијаца радити и да ће, у складу са ванредним стањем због ширења корона вируса, бити предузете посебне мере заштите.

– ЈКП „Богатић“ је надлежно за предузимање мера у простору пијаце, не и на тротоару и на улици. У складу са тим, на улазу и излазу из пијаце биће омогућена дезинфекција руку јер ћемо поставити воду, сапуне, убрусе и канте за одлагање отпада – рекао је Попадић.

На сточној пијаци се још од раније врши дезинфекција на уласку у пијацу, где је постављена баријера са средствима за дезинфекцију.

Сутра ће се организовати две сахране, па су и у овом сектору предузете све мере предострожности и заштите.

– За раднике који су ангажовани у сектору погребних услуга набављене су хируршке маске. После обреда капела ће се дезинфиковати, што се чини и у редовним условима – додао је Попадић.

Радници ЈКП су обавили прање и дезинфекцију хлорисањем улица Мике Витомировића и Мије Јовановића, а до краја недеље ће овај посао обавити и у Улици војводе Степе.

У пуном капацитету комуналци су ангажовани и на осталим пословима – водоснабдевању и одношењусмећа, уз поштовање мера заштите употребом заштитних маски и рукавица.

Д,Г,