upis final srednja 2020 1210x642 - ИЗУЗЕТАН УСПЕХ МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ - СВЕГА 6 СЛОБОДНИХ МЕСТА ПОСЛЕ ПРВОГ УПИСНОГ РОКА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ИЗУЗЕТАН УСПЕХ МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – СВЕГА 6 СЛОБОДНИХ МЕСТА ПОСЛЕ ПРВОГ УПИСНОГ РОКА

pin - ИЗУЗЕТАН УСПЕХ МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ - СВЕГА 6 СЛОБОДНИХ МЕСТА ПОСЛЕ ПРВОГ УПИСНОГ РОКА

Мачванска средња школа у Богатићу остварила је изузетан успех у првом уписном року за нову школску годину.

Од 180 слободних места у 7 образовних профила након првог уписног рока слободно је свега 6 и то 2 у одељењу будућих возача моторних возила и 4 у образовом профилу посластичар.

Милица Дражић, директорка Мачванске средње школе каже за Мачва Прес да су резултати првог уписног рока, објављени данас поподне, потврдили висок углед ове установе.

-У првом уписном кругу је велики број ученика желео да се упише у нашу школу, што потврђује и мали број слободних места, која ће бити попуњена у другом уписном кругу. Укупно школа у први разред уписује 180 ученика – рекла је директорка Дражић.

У табели са званичног сајта Министарства просвете, науке и технолошког развоја уочава се да су места у Мачванској средњој школи обезбедили ученици са високим бројем бодова. Тако је за најпопуларнији образовни профил техничара друмског саобраћаја било потребно најмање 76,5 бодова из шестог, седмог и осмог разреда основне школе и са мале матуре, а нешто мање, 69,72 за профил царински техничар.

Ученици који су распоређени у првом уписном кругу уписиваће се данас и сутра.

Д.Г.

upis final srednja 2020 1200x626 - ИЗУЗЕТАН УСПЕХ МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ - СВЕГА 6 СЛОБОДНИХ МЕСТА ПОСЛЕ ПРВОГ УПИСНОГ РОКА

Related Images: