Vrtic 1210x642 - КОРОНА ОПЕТ У ВРТИЋУ У БОГАТИЋУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

КОРОНА ОПЕТ У ВРТИЋУ У БОГАТИЋУ

pin - КОРОНА ОПЕТ У ВРТИЋУ У БОГАТИЋУ

У Предшколској установи „Слава Ковић“ после месец дана поново има инфицираних корона вирусом.

Поред васпитачице из припремног предшколског програма у Бадовинцима данас су позитивне резултате на тесту добиле и две васпитачице у централном објекту у Богатићу.

Лидија Симеуновић, в.д. директорка ове установе потврдила је да су три васпитачице ковид позитивне, али да се то неће одразити на даљи рад.

У карантину је једна чистачица због оболелих у породици.

Она је истакла да су појачане мере заштите у свим објектима Установе. Хигијенске мере подразумевају да се подови перу три пута дневно, а свакодневно се дезинфикује цео објекат.

– Понашамо се одговорно и предузимамо све да се спречи ширење инфекције. Одговорно се понашају и родитељи, који не доводе децу уколико у породици има ковид позитивних. У овом тренутку око 30 деце не долази у вртић из тог разлога – рекла је Лидија Симеуновић.

У вртић свакодневно долази у просеку свега око 80 малишана од укупно 250 који су боравили у вртићу пре новог таласа епидемије.

Уз 30 деца која су у кућној изолацији са оболелим члановима својих породица, још око 140 деце родитељи су престали да доводе у вртић од како се повећао број оболелих у општини Богатић.

(Д.Г.)

Related Images: