Bozicne trke 2017 naslovna - НА БОЖИЋ НЕМА ТРКА: ЗБОГ КОРОНЕ НЕЋЕ БИТИ ГАЛОПА НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО СПОРТ ТРАКА

НА БОЖИЋ НЕМА ТРКА: ЗБОГ КОРОНЕ НЕЋЕ БИТИ ГАЛОПА НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

pin - НА БОЖИЋ НЕМА ТРКА: ЗБОГ КОРОНЕ НЕЋЕ БИТИ ГАЛОПА НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

После четврт века, од када на Божић, од поднева, на хиподрому у Богатићу трче галопери и окупљају се љубитељи коњичког спорта, због поштовања епидемиолошких мера у спречавању ширења вируса Ковид-19 ове године неће бити организоване традиционалне Божићне коњичке трке.

Ово је за Мачва Прес потврђено у Општини Богатић, која је протеклих година уз КК „Мачванин“ и Туристичку организацију општине Богатић била организатор и покровитељ јединственог и првог спортског догађаја у овом крају.

После свих туристичких и бројних културих манифестација које лане нису одржане због епидемије корона вируса, на почетку нове године и на највећи хришћански празник због епидемије корона вируса и љубитељи коњичког спорта остају ускраћени за задовољство у којем су уживали претходних 25 година.

– У општини Богатић је на снази ванредна ситуација и у складу са мерама Штаба за ванредне ситуације и Владе Републике Србије одржавање овог спортског догађаја није дозвољено. Здравље људи је најпрече и у овом тренутку је важно да се поштују епидемиолошке мере које спречавају ширење вируса – наводе у  локалној самоуправи.

Д.Г.

Related Images: