Vakcinacija 1210x642 - У ОПШТИНИ БОГАТИЋ ДАНАС ПОЧЕЛА МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

У ОПШТИНИ БОГАТИЋ ДАНАС ПОЧЕЛА МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА

pin - У ОПШТИНИ БОГАТИЋ ДАНАС ПОЧЕЛА МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА

Данас је и у општини Богатић почела вакцинација против Ковида-19, потврдио је за Мачва Прес директор Дома здравља др Александар Мартиновић.

– Јуче је у Дом здравља стигло 180 доза вакцине Синофарм, а јутрос од седам сати вакцинација се обавља на два пункта, у здравственим амбулантама у Дубљу и Клењу – рекао је Мартиновић.

Током дана вакцину ће примити 72 становника општине Богатић који су исказали интересовање путем портала Е-управе или кол-центра, а за које је процењено да припадају приоритетној групи за вакцинацију.

– Процес вакцинације је тек на почетку, али се обавља веома одговорно и у складу са националним планом у циљу заштите становништва од вируса Ковид-19. На пунктовима су ангажовани лекар и медицинске сестре. Пре вакцинације се обавља преглед пацијента, мери температура и сатурација, а после вакцинације пацијент се задржава 15 до 20 минута – додао је Мартиновић.

У Дому здравља у Богатићу очекују нове дозе вакцина наредних дана. Грађанима је упућен позив да се пријаве за вакцинисање, пошто су вакцине безбедне и најсигурнији начин заштите од инфекције вирусом.

Број телефона кол центра путем којег се можете пријавити за вакцинацију је 0800 222 334.

Путем интернета пријава се може извршити преко портала Е-управа на следећем линку https://imunizacija.euprava.gov.rs/

Д. Грујић

Related Images: