Reci Ne 1100x642 - ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ  О АЛКОХОЛИЗМУ И ПОСЛЕДИЦАМА КОНЗУМИРАЊА АЛКОХОЛА
projekat

ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ О АЛКОХОЛИЗМУ И ПОСЛЕДИЦАМА КОНЗУМИРАЊА АЛКОХОЛА

pin - ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ  О АЛКОХОЛИЗМУ И ПОСЛЕДИЦАМА КОНЗУМИРАЊА АЛКОХОЛА

Погрешно о алкохолу и последицама

Алкохолизам је знак слабости морала. Ово гледиште је погрешно и важно је отклонити такво мишљење. Алкохолизам је болест, никако слабост морала.

Пијанство и алкохолизам су исте ствари. Ово је, такође, погрешно. Пијанство је привремени губитак контроле понашања и реакција, а алкохолизам је стање када особа не престаје да пије, зависна је од алкохола.

Када престане да пије, особа се не сматра алкохоличарем. Није тачно. Када неко једном престане да пије алкохол, он је алкохоличар и када престане да пије. Ове особе лако губе контролу и склоне су да поново конзумирају алкохол.

Ко год пије – вероватно ће постати алкохоличар. Није тачно. Још није поуздано дефинисано шта све може да буде узрок алкохолизма. Алкохолизму су склоне особе које имају емоционалне проблеме, поједине особе су генетски предодређене, али и други разлози могу да буду узрок појаве алкохолиза

Тачно о алкохолизму и последицама

Тежак алкохолизам повећава ризик од добијања других тешких болести. Тачно је – алкохоличар могу да оболе од рака грла, јетре, чира, гастритиса, цирозе јетре… Ово су најчешћа обољења, a према сведочењима лекара алкохолизам веома утиче и на ментално здравље

Related Images: